Ομοβροντία ΜΜΕ εναντίον εργαζομένων και Αυτοδιοίκησης

dimarxoi_poreia2

Ενορχηστρωμένη επίθεση δέχεται όπως φαίνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από συγκεκριμένα ΜΜΕ που καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες όχι μόνο να απαξιώσουν αιρετούς και εργαζομένους, αλλά  και να μην φτάσει η άλλη όψη του νομίσματος στην κοινή γνώμη.
Εχθές δημοσιογράφος του SKAI βγήκε και είπε ευθαρσώς ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απεργούν και να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Μπορούν είπε, να κάνουν ότι άλλο θέλουν, αλλά όχι να κλείνουν τους δήμους. Σήμερα ο Πρετεντέρης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε ότι θα επαναπροσλάβει τους 2000 εργαζόμενους στους ΟΤΑ που απολύονται.
Προχθές πάλι ο ΣΚΑΙ έπαιζε όλη την ημέρα την ατυχή συμπεριφορά συνδικαλιστή εργαζομένου σε περιφερειακό δήμο που γεμάτος αγανάκτηση μιλούσε με αυταρχικό τρόπο σε εργαζόμενους εξαναγκάζοντάς τους να απεργήσουν.
Τα ΜΜΕ βγαίνουν συντονισμένα και προβάλουν ως λύση του προβλήματος τη επιτροπεία των Δήμων μην αναφέροντας ούτε λέξη για την αμελητέα συμμετοχή των ΟΤΑ στο δημόσιο χρέος (το χαμηλότερο όλης της Ευρώπης).
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε συγκεκριμένα ΜΜΕ συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων που αντιμάχονταν την Τοπική Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα των απορριμμάτων. Σήμερα το παιχνίδι αλλάζει και επικρατεί έντονος προβληματισμός στους αιρετούς.
Πριν από λίγο καιρό με απόφαση της ΚΕΔΕ αφιερώθηκε ένα μεγάλο ποσό για να εκπονηθεί καμπάνια μέσω του τύπου για τη αντιστροφή της κοινής γνώμης. Η καμπάνια όπως αποδείχτηκε στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Σε έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιεύτηκε στο “Βήμα” η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις αρνητικής κοινής γνώμης. Το είχε αναφέρει και ο δήμαρχος Αγιού Ι. Ρέντη – Νίκαιας κ. Ιωακειμίδης στην ΚΕΔΕ. Η Τ.Α. δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει με τέτοιο αρνητικό  κλίμα εναντίον της.
Το κλίμα αυτό έχει βάση. Δεν είναι άμοιροι οι αιρετοί των ευθυνών και το έχει ομολογήσει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στις αρνητικές περιπτώσεις δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα αλλά συνολικά ο θεσμός.
Εχει ακουστεί πολλές φορές ότι η ίδια η ΚΕΔΕ πρέπει να μπει σε διαδικασία αυτορύθμισης και ουσιαστικής επικοινωνιακής πολιτικής πολύ μακράς διάρκειας.