Διήμερο Κλείσιμο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

nea_chalkidona222

Το διήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, την Τετάρτη 21/11/201.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για την Πέμπτη 22/11/2012 και Παρασκευή 23/11/2012, εκτός του Νεκροταφείου, των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Λέσχη Παιγνιοθήκη-ΑμΕΑ». Παράλληλα θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών των συνδημοτών, ενώ η υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργήσει την Παρασκευή, προκειμένου η πόλη να παραμείνει καθαρή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος δήλωσε: «Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούμε ενάντια στα ιδιαίτερα επαχθή και αντιαποδοτικά μέτρα που εισάγει η ψήφιση του Μεσοπροθέσμου και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που το συνοδεύει, στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αλλαγές αυτές πλήττουν όχι μόνο την καθημερινή λειτουργία των Δήμων, μέσω της εφαρμογής της οριζόντιας και χωρίς καμία αξιολόγηση ετήσιας διαθεσιμότητας υπαλλήλων και της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά και την ίδια την υπόσταση και το συνταγματικό κατοχυρωμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκηση της χώρας, εγκαθιστώντας «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας», που ουσιαστικά εισάγει την πλήρη επιτροπεία των Δήμων.

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μας, δίχως όμως να δημιουργούμε προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τους οποίους και καλούμε να συμμετάσχουν στους αγώνες μας, για τη σωτηρία του μοναδικού πυλώνα κοινωνικής πολιτικής, μέριμνας και αλληλεγγύης που έχει μείνει όρθιος μέχρι στιγμής στη χώρα μας, την τοπική αυτοδιοίκηση».