Ναι στην αξιολόγηση και στην εσωτερική μετακίνηση λένε οι δήμαρχοι

askounisb211112

Η ΚΕΔΕ δια στόματος της προέδρου της κ. Κ. Ασκούνη έχει εκφραστεί πολλαπλώς όχι μόνο υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων, αλλά και υπέρ της εσωτερικής μετακίνησης μεταξύ των δήμων.
Ο κ. Ασκούνης επανέλαβε τόσο στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου, όσο και στην Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής ότι υπάρχουν μερικοί δήμοι με πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τους δήμους εκείνους που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Ο κ. Ασκούνης ανέφερε ότι υπάρχουν πέντε ή έξι τέτοιοι δήμοι και η ΚΕΔΕ συμφωνεί με μια τέτοιου είδους μετακίνηση.
Στην ίδια άποψη προσχώρησαν αρκετοί δήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΑ. Αναρωτιέται μάλιστα κάποιος, γιατί το Υπουργείο αρνείται να μπει σε μια σε μια τέτοια συζήτηση αφού επισημαίνεται επισταμένως ότι οι δήμοι ήδη έχουν αποστελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό και αδυνατούν πια να καλύψουν τις υπηρεσίες τους με τις οριζόντιες αποχωρήσεις που φτάνουν την τελευταία διετία τις έξι χιλιάδες.
Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα αρκετοί δήμοι έκαναν χρήση των διατάξεων που επιτρέπουν τις εσωτερικές μετατάξεις όμως καταγράφηκε μια παρελκυστική γραφειοκρατία από μεριάς του Υπουργείου όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι και πολλές από τις αιτήσεις δεν ικανοποιήθηκαν.
Ομως το θέμα μπλοκάρει και στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Δεν διαφωνούν οι δήμαρχοι να ξεκινήσει μια διαδικασία, όμως μια διαδικασία που να είναι λειτουργική και να αποδίδει. Οχι μια διαδικασία που μόνο σκοπό θα έχει να αποδείξει ότι οι υπηρεσίες είναι υπεράριθμες.
Οι δήμαρχοι μιλάνε για αξιολόγηση προσωπικού που θα υποδείξει την καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων και την αναδιάρθρωση υπηρεσιών για την βελτίωση της απόδοσης. Κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε η κυβέρνηση, ούτε βέβαια πολύ περισσότερο η τρόικα που επιβάλει τις νομοθετικές διατάξεις.
Ετσι ο κ. Ασκούνης ξεκαθάρισε για μια φορά ακόμη ότι δεν θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι στην διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Δείτε τι είπε ο κ. Ασκούνης στην ΠΕΔΑ