Προσπαθούν να μεταβιβάσουν ευθύνες για νέα χαράτσια στην Αυτοδιοίκηση

kedec

Προσχεδιασμένη προσπάθεια για να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση η ευθύνη για τα καινούργια χαράτσια που έρχονται, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης την υπόθεση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση στους δήμους.
Ο κ. Ασκούνης τόσο στην συνέντευξη τύπου της ΚΕΔΕ όσο και στην Συνέλευση της ΠΕΔΑ τόνισε ότι δεν πρόκειται κανένας δήμος να επιβάλει αύξηση των φόρων και των τελών όπως υποτίθεται ότι προβάλουν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι οι χρεωμένοι δήμοι έχουν προσφύγει ήδη στην Ελεγκτική Επιτροπή των άρθρων 262 και 263 του Καλλικράτη και με την ρύθμιση της επιμήκυνσης των δανείων κατά 8 χρόνια, με την περίοδο χάριτος 3 χρόνια και με το μειωμένο κατά 0,5% επιτόκιο, κανένας δήμος δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση της αύξησης των τελών.
Ο κ. Ασκούνης θύμισε επίσης ότι το κάθε δημοτικό συμβούλιο μπορεί ήδη σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους να επιβάλει αύξηση τελών με απόφασή του, άρα από κάθε άποψη η νέα διάταξη του Μνημονίου περί Παρατηρητηρίου είναι εκ του πονηρού κια άνευ αντικειμένου.
Ετσι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι ο μόνος λόγος του Παρατηρητηρίου είναι να προσβάλει το αυτοδιοίκητο των δήμων και ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αφού όμως γίνει η πρώτη διοικητική πράξη.

Δετίτε τι είπε ο κ. Ασκούνης