Επιθετική πολιτική ζητάει ο Χαρδαλιάς

xardalias211112

Δεν έχει αξιοποιήσει η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ τον πίνακα που έστειλε η Ευρωπαική Επιτροπή με την οποία αποδεικνύεται ότι οι δήμοι της Ελλάδας έχουν το χαμηλότερο χρέος από όλους τους δήμους της Ευρώπης επεσήμανε στην ομιλία του στην ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι όλες αυτές οι διατάξεις του νόμου περί παρατηρητηρίου και μείωσης αποδΟχών έχουν μοναδικό στόχο την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και το να συμπεριληφθεί και αυτή στο κάδρο της αποδοκιμασίας από τους πολίτες. “Οπως οι πολιτικοί της κεντρικής σκηνής δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους, το ίδιο θέλουν και για τους δημάρχους” ανέφερε.
Μας κατηγορούν για χρέη είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ έχουμε τα λιγότερα της Ευρώπης και μηδαμινή συμμετοχή στο εθνικό χρέος. «Μας κατηγορούν για αποκλίσεις ενώ εκείνοι υπαγορεύουν τους προϋπολογισμούς και την κατανομή των δαπανών.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα επεσήμανε επίσης ότι με την μείωση των αμοιβών των δημάρχων η Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε ένα επίπεδο όπου θα συμμετέχουν «μόνο συνταξιούχοι, αυτό που τα έχουν έτοιμα από τον μπαμπά τους και τα λαμόγια που θέλουν να ‘κονομήσουν» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη να μην δεχτεί στο συνέδριο κανέναν χαιρετισμό κομματικού εκπροσώπου. Μας προσβάλει και ως ανθρώπους είπε ο κ. Χαρδαλιάς, να μας πετάνε έναν χαιρετισμό και να φεύγουν.
Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι μαζί με ομάδα δημάρχων ήταν έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση για κλείσιμο των δήμων και ομαδικές παραιτήσεις των δημοτικών συμβουλίων αλλά τελικά προς χάριν της ενότητας αναστέλλουν την πρωτοβουλία τους μέχρι το συνέδριο.
Ο κ. Χαρχάλιας τόνισε όπως και πολλοί άλλοι δήμαρχοι ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και ότι χρειάζεται επιθετική πολιτική ενημέρωσης από τους ίδιους τους δημάρχους.
Να θυμίσουμε ότι όταν έκλεισαν οι δήμοι, ο κ. Χαρδαλιάς βρισκόταν όλη την ημέρα έξω από το δημαρχείο του Βύρωνα και πληροφορούσε τους δημότες για τους λόγους του κλεισίματος.  Επίσης ο δήμος Βύρωνα ήταν από τους ελάχιστους δήμους που μοίρασε πόρτα – πόρτα υλικό ενημέρωσης για τις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Δείτε το video