Συνεχίζονται οι καταλήψεις στάση πάλι την Παρασκευή

poe_ota_grafeia2

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την ΤΕΤΑΡΤΗ 28, ΠΕΜΠΤΗ 29 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με ιδιαίτερο βάρος στον αποκλεισμό των Γραφείων Προσωπικού (με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία συναδέλφων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας-απόλυσης) αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Επίσης αποφασίστηκε η προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 11.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια με συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων (θα εξετασθεί και θα διευκρινισθεί στην συνέχεια εάν θα είναι πεζοπόρα η μηχανοκίνητη) θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
3ον αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 9.00 το πρωί, στην είσοδο των εγκαταστάσεων του MEGA CHANNEL (Λεωφόρος Μεσογείων 117-Αθήνα), προκειμένου να δώσουν οι εργαζόμενοι τη δική τους απάντηση στις αθλιότητες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, των δημοσιογράφων της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο (Ι. Χασαπόπουλος – Μ. Αναγνωστάκης), οι οποίοι προκειμένου να συκοφαντήσουν το δίκαιο και έντιμο αγώνα των αργάζομενων στους δήμους είπαν πως έδωσαν 10,00 ευρώ «γρηγορόσημο» για να μαζέψουμε τα σκουπίδια τους… (τα πραγματικά και όχι τα τηλεοπτικά αναφέρει η ανακοίνωση). Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αν και κακοπληρωμένοι τους πληροφορούνε πως έχουν ήθος και αξιοπρέπεια, αρχές που δυστυχώς σπανίζουν στις μέρες μας !!!
Τέλος η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των αιρετών (Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ.) σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση δεν αναστείλει την εφαρμογή εκείνων των διατάξεων (απολύσεις, επιτροπεία) που απαξιώνουν και διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τον κλάδο για τη μαζική και δυναμική παρουσία του στο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 10.00 το πρωί στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα).