60,3% πάνω ο Βύρωνας στη ανακύκλωση

anakykl_byronasmy

Κατά 60,3% αυξήθηκε το ανακυκλώσιμο υλικό που συνέλεξε ο Δήμος Βύρωνα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με την επέκταση του Πρότυπου Δημόσιου Προγράμματος Ανακύκλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του τρόπου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. Έτσι, προστέθηκαν 42 επιπλέον στάσεις ανακύκλωσης σε όλη την πόλη, ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στην αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία που επιδεικνύουν οι πολίτες.
Ετσι συνολικά ο δήμος έχει φτιάξει 82 σταθμούς ανακύκλωσης. Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι δεν μιλάμε για τους κλασικούς μπλε κάδους, αλλά για τέσσερις ξεχωριστούς κάδους για γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό τα οποία αδειάζονται από τα απορριμματοφόρα ανακύκλωσης σε ξεχωριστές ημέρες ο καθένας και πάνε σε διαφορετικούς προορισμούς ανακύκλωσης.
Το σύστημα θεωρείται επιτυχημένο καθώς μειώνει κατά πολύ τον όγκο των σύμμεικτων εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα και βελτιώνοντας την ποιότητα αποκομιδής και καθαριότητας στην πόλη.
Η καθαριότητα άλλωστε είναι ένα από τα δυνατά σημεία του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά. Ο Βύρωνας είναι από τις δυσκολότερες πόλεις της Ελλάδας. Το οργάνωσε όμως και πέτυχε από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, ειδικά στην δεύτερη να βελτιώσει σε εντυπωσιακό βαθμό την γενική εικόνα.
Σε καιρούς περιβαλλοντικής ευαισθησία όπως τώρα μάλιστα, το σύστημα αποδίδει στο πολλαπλάσιο.