Δυναμώνει η Τουρκία αποδυναμώνονται τα νησιά μας

aigaio

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν πολλοί δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου καθώς τα μέτρα του μνημονίου, η κρίση αλλά και η διάρθρωση του Καλλικράτη έχουν οδηγήσει νησιωτικούς δήμους και νησιά σε μαρασμό.
Οι δημόσιες υπηρεσίες καταργούνται και αποστελεχώνονται, μονάδες παιδείας και υγείας αποσύρονται, οι ίδιοι οι δήμοι μένουν χωρίς υπαλλήλους και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις όλο και περισσότερες αρμοδιότητες που τους έχουν φορτώσει και παράλληλα βλέπουν και τον ιδιωτικό τομέα  λόγω των δυσχερειών να αποσύρεται. Προχθές κραυγή αγωνίας εξέπεμψε και ο δήμος της Τήνου καθώς η μοναδική ιδιωτική εταιρεία που εκτελούσε τακτικά δρομολόγια από Πειραιά προς το νησί ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.
Η όλη κατάσταση έχει οδηγήσει χιλιάδες νησιώτες να πάρουν την μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης και να μετατραπούν τα νησιά σε βαροχονησίδες.

Η Τουρκία θα ζητήσει εναέριο έλεγχο
Η οριζόντια επιλογή της τρόικας να συρρικνώσει το κράτος και να μεταβιβάσει δημόσιες υπηρεσίες  στους ιδιώτες, οδηγεί σε μια διεθνοποίηση των νησιών που θα επιβάλει τελικά την λογική των ΑΟΖ για να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Και την ίδια ώρα η φλεγόμενη Μέση Ανατολή ανεβάζει την διεθνή εκτίμηση του ρόλου της Τουρκίας η οποία πρωταγωνιστεί σε όλα τα σχέδια των ΝΑΤΟ και του Αραβικού Κόσμου στην μάχη εναντίον του ΙΡΑΝ και της Συρίας. Η Τουρκία σύμφωνα με τους Έλληνες διεθνολόγους αναλυτές, έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τις αντιθέσεις μεταξύ ΙΡΑΝ και G8, Ευρωπαικής Ενωσης και Συρίας, ΟΗΕ και Ισραήλ. Γι αυτό άλλωστε το λόγο δημιουργεί συνεχώς συρράξεις στα σύνορά της ενώ φιλοξενεί και δυνάμεις πρακτόρων και ειδικών δυνάμεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και την Παλαιστίνη. Οι πληροφορίες λένε ότι επίκειται ανοιχτή επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στην Μέση Ανατολή όπου εκεί η Τουρκία θα διεκδικήσει δυναμικά τον εναέριο έλεγχο της ευρύτερης περιοχής όπου θα συμπεριλαμβάνεται και το Αιγαίο αφού στα παράλια της Μικράς Ασίας θα εγκατασταθεί στρατηγίο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.