Τι έδωσε ο Υπουργός στο συνέδριο;

stilianidis-kede031212

Οπως συνηθίζεται και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης ερχόμενος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ προσπάθησε με πολύ κόπο να κάνει κάποιες ανακοινώσεις παροχών επί των οικονομικών θεμάτων. Με μεγάλη όμως δυσκολία διότι όπως ξεκαθάρισε “όλα είναι θέματα εθνικής διαπραγμάτευσης”.
Η πιο σοβαρή αναγγελία του Υπουργού ήταν να υπενθυμίσει ότι το ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε ενώπιον της ΚΕΔΕ για την καταβολή έως το τέλος του έτους των υπολοίπων 149 εκατ της ΣΑΤΑ και των 108 εκατ από τα ΠΟΕ, όπως και ότι το Υπουργείο κατέβαλε 105 εκατ. Ευρώ από τα ΠΟΕ και 150 εκατ από τη ΣΑΤΑ τα οποία θα είναι στους λογαριασμούς των Δήμων μέσα στην εβδομάδα. Επίσης ανακοίνωσε ότι 1000 δράσεις του Θησέα που είχαν υποβληθεί ως τον Ιανουάριο του 2012 θα πληρωθούν με 38 εκατ από τη ΣΑΤΑ.

Για το φόρο Ζύθου, το ΤΑΠ και το Τέλος Διαφήμισης θύμισε ότι καταβλήθηκαν ήδη 42 εκατ και ανέφερε ότι σχεδιάζεται ως το τέλος του 2012 να γίνει ακόμα μία κατανομή χωρίς όμως να αναφέρει το ύψος.

Για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχουν καταβληθεί 60 εκατ από τα 80 που είχαν προϋπολογισθεί και σχεδιάζεται η άμεση καταβολή και της τελευταίας δόσης με έμφαση μάλιστα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΣ είναι σε ετοιμότητα και θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών εγκύκλιος, που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες, ώστε οι ΟΤΑ να είναι από τους πρώτους φορείς που θα λάβουν χρήματα για την εξόφλησή των υποχρεώσεών τους, ενώ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα μπορούν να εξοφληθούν και υποχρεώσεις του 2012, καθώς και δάνεια που έχουν λάβει για την εξόφληση παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Παρατάθηκε με τον 4093/2012 έως το τέλος του έτους τη διαδικασία συμψηφισμού των χρεών  και Υπογράφεται είπε ο κ. Στυλιανίδης άμεσα η ΚΥΑ με την οποία συμψηφίζονται χρέη των ΟΤΑ, που το έχουν αιτηθεί, προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έναντι μελλοντικών τους πόρων.

Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, συνολικού ποσού 110.406.620,26 ευρώ. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 183.270 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.