Σε διαθεσιμότητα άλλοι 3.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ

ergazomenoi_grafeia

Σύμφωνα με ανάρτηση του Localit.gr με νέα ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκαλύπτεται ότι εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας και υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου πριν από το 1994.
Αν και αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι το μαχαίρι των απολύσεων ξεκινούσε από την περίοδο ψήφισης του νόμου Πεπονή (ν.2190/1194), ωστόσο τα νέα δεδομένα καταδεικνύουν ότι διευρύνεται η δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν στη διαθεσιμότητα και προ του 1994.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο αριθμός των επιπλέον υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα  φτάνει περίπου στις  3.000 και αφορά κυρίως υπαλλήλους, οι οποίοι εργαζόταν σε δημοτικές επιχειρήσεις και έχουν μεταταγεί σε υπηρεσίες των δήμων.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων οι οποίοι είχαν προσληφθεί είτε πριν, είτε μετά το ν.2190.