Μεθοδευμένες ενέργειες αποδίδει στον Σγουρό η ΠΟΕ ΟΤΑ για τα σκουπίδια

poe_skoypidia

Για μεθοδευμένες ενέργειες κατηγορεί η ΠΟΕ ΟΤΑ τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό προκειμένου όπως λέει να στρώσει το δρόμο για την (επαν)είσοδο στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α συγκεκριμένου ιδιώτη.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Σγουρός καλλιεργεί και το κλίμα επικοινωνιακά, λέγοντας ότι οι αντοχές του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαντλούνται σύντομα και υπάρχει κίνδυνος από τα άταφα απορρίμματα. Στην πραγματικότητα όμως ο κίνδυνος προκύπτει από τα όσα κάνει ο κ. Γιάννης Σγουρός λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ, αφού δήθεν έδιωξε τον «κακό ιδιώτη» από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., έδωσε εντολή στον «κακό ιδιώτη» να μην μεταφέρει χώμα για την κάλυψη των απορριμμάτων της Αττικής, όπως είχε συμβατική υποχρέωση από την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Χωρίς χώμα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και να καλύψουν τα απορρίμματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Γνωρίζει δε πολύ καλά ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα Δημόσιο ή Ιδιωτικό έργο εκσκαφής για να μεταφερθεί χώμα στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Με τερτίπια και εξυπνάδες ο κ. Γιάννης Σγουρός επιχειρεί να στρώσει το δρόμο για την (επαν)είσοδο στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α συγκεκριμένου ιδιώτη. Δεν διστάζει μάλιστα μπροστά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων να αφήσει χιλιάδες τόνους απορριμμάτων άταφους στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων που κάνουν χρήση του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και τη Δημόσια Υγεία.
Τι κάνει λοιπόν ο κ. Γιάννης Σγουρός; Υπονομεύει το έργο της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων δημιουργώντας μία περιβαλλοντική «βόμβα» με πάνω από 150 χιλιάδες τόνους άταφων απορριμμάτων. Η σκοπιμότητά του είναι προφανής. Να απαξιώσει και πάλι το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και να παραδώσει το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής για τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιώτη. Έχει μάλιστα ήδη σε εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό.
Αλήθεια πιστεύει ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο και θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Τον καθιστούμε απολύτως υπεύθυνο για τη κατάσταση που παρουσιάζει ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής όπως και για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και τη Δημόσια Υγεία. Καλούμε δε τους Δημάρχους της Αττικής να επισκεφθούν το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα «παιχνίδια» που παίζει ο κ. Γιάννης Σγουρός στις πλάτες των Δήμων, των εργαζομένων, του Περιβάλλοντος και των πολιτών της Αττικής.
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Για ψεύδη, συκοφαντίες και εκφράσεις υποτιμητικές και υβριστικές που δεν συνάδουν με το επίπεδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το απαράδεκτο επίπεδο και κάλεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μέσα από τη συνεργασία και όχι μέσα από την έκδοση ανακοινώσεων. Ειδικότερα στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι :
«Η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ για ακόμη μια φορά επέλεξε να επιδοθεί στο προσφιλές γι’ αυτή σπορ της έκδοσης υβριστικών ανακοινώσεων για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής ενώ την έχω καλέσει να συνδράμει στην επίλυσή τους.
Αυτή τη φορά ανακάλυψαν τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Και ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ.
Βγάζουν ανακοίνωση για να πουν άραγε τι; Τι να πουν για ένα πρόβλημα που έχει ήδη εκτενώς συζητηθεί στις δημόσιες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και για το οποίο έχουμε ήδη λάβει απόφαση την 449/2012 προκειμένου να δοθεί ΝΟΜΙΜΗ λύση.
Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ που έχει επιλεκτική μνήμη και κρίση :
•    Όταν ανέλαβε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, ουσιαστικά από 1-6-2012, οι εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων και χωματοκάλυψης στον ΧΥΤΑ Φυλής γίνονταν για μήνες αποκλειστικά από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς καμία σύμβαση. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από την πρώτη μέρα από τη νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ στην πολιτική και δικαστική ηγεσία του τόπου.
•    Τα μηχανήματα – οχήματα του Συνδέσμου ήταν παροπλισμένα και το προσωπικό «απενεργοποιημένο».
•    Ο Σύνδεσμος είχε σε βάρος του κατασχέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας χρεών προς τρίτους.
Για όλα αυτά που «σέρνονταν» για πολλούς μήνες σε γνώση ΟΛΩΝ, η κατά τα άλλα λαλίστατη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έβγαζε άχνα. Τότε «ποιούσαν την νήσσαν», δεν ήξεραν, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν τίποτα.
Από τότε που η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έφτιαξε τα μηχανήματα, που οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, που η εταιρεία απομακρύνθηκε, που οι κατασχέσεις σταματάνε και ανακαλούνται άρχισαν την επίθεση.
Είναι γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΕΔΣΝΑ δεν επαρκούν για το σύνολο των εργασιών, γι’ αυτό και προβλέφθηκε η πραγματοποίηση διαγωνισμού για υποστηρικτικές εργασίες.
Με δηλώσεις, όμως, όπως η χθεσινή, εκτίθενται απροκάλυπτα και ανεπανόρθωτα.
Δεν διστάζουν μάλιστα να παραποιούν ευθέως την πραγματικότητα, ισχυριζόμενοι ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την χωματοκάλυψη, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Και τους προκαλώ αν έχουν τέτοια σύμβαση στα χέρια τους να τη δημοσιοποιήσουν αμέσως.
Προβληματίζει το γεγονός ότι την ώρα που ο Σύνδεσμος έχει απομακρύνει τον ιδιώτη και προσπαθεί να εντάξει σε συμβασιοποιημένη διαδικασία και αδαπάνως για το δημόσιο τη μεταφορά αδρανών, όλως τυχαίως εκδίδουν εμπρηστικές ανακοινώσεις.
Ποιούς και ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν; Τι προσπαθούν να πετύχουν; Ποιός τους βάζει και γράφουν αυτές τις συκοφαντίες;
Οι ανέξοδοι τιμητές και αυτόκλητοι σωτήρες των πάντων δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι οι πολίτες συντάσσονται πλέον στο πλευρό των ανοργάνωτων πλειοψηφιών και όχι των οργανωμένων μειοψηφιών.
Καλούμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά γύρω τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν. Τότε θα καταλάβουν ότι έχουν ξεμείνει μόνοι τους και ότι οι ανακοινώσεις τους προκαλούν πλέον θλίψη και περιφρόνηση.
Πάντως να ξέρουν οι συντάκτες των ανακοινώσεων ότι εδώ γίνεται συστηματική δουλειά. Με πολύ κόπο και προσπάθεια.
Και τους ενημερώνω ότι για το πρόβλημα των απαραίτητων αδρανών εργάζονται ήδη οι υπηρεσίες μας για την ανάπτυξη ενός προγράμματος αξιοποίησης των υλικών εκσκαφής και των υλικών κατεδαφίσεων.
Με τον τρόπο αυτό θα προωθήσουμε και την ανακύκλωση και θα προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.
Μάλιστα για το πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούμε με Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που έχει αναπτύξει πρωτοποριακές εφαρμογές στο τομέα αυτό».