Δήλωση Ασκούνη για τη λίστα του ΣΔΟΕ

askounis211112

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πάγια αρχή της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση της Νομιμότητας και της Διαφάνειας. Επομένως, κάθε έλεγχος νομιμότητας που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. Όμως, δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες.
Επειδή οι έλεγχοι αυτοί πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται στα πλαίσια του νόμου, όπως για κάθε πολίτη, πολλώ δε μάλλον για όσους ασκούν δημόσιο λειτούργημα, είδηση πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του έλέγχου και όχι το αποτέλεσμα διαρροής Υπηρεσιακών Ενεργειών, που μόνο λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης εξυπηρετεί.
Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές σε ταχεία διαλεύκανση όλων των υποθέσεων».

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ορισθεί συναντήσεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο.