Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο αυριανό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική»

kede_ds1

 

 

Τη συμμετοχή της στο αυριανό πανελλαδικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια που διοργανώνει η κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» με κεντρικό μήνυμα «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική» δηλώνει με ανακοίνωσή της και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ καλεί σε μαζική στήριξη της αντιρατσιστικής κινητοποίησης «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική». Εκφράζει την αντίθεσή της και την αποδοκιμασία της στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, τις κοινωνικές κατακτήσεις και την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής.

Καλεί τους πολίτες «να αποκρούσουν απαράδεκτες πρακτικές βίας και αυτοδικίας που όχι μόνο διχάζουν την κοινωνία αλλά αποτελούν και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

 Συγκεκριμενα στην Ανακοίνωση αναφέρει: 

 “Η Αυτοδιοίκηση ως ο κοντινότερος στον πολίτη θεσμός υποστηρίζει και αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα και μεταχείριση μεταξύ των πολιτών, ίση πρόσβασή τους στα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αγωνίζεται και απαιτεί τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και όλων των δομών αλληλεγγύης οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σήμερα και με την αρωγή των ίδιων των πολιτών σε όλους τους δήμους της χώρας. Δομές που στις  σημερινές συνθήκες κρίσης αποτελούν το απαραίτητο και αναντικατάστατο στήριγμα για τους αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και για τη διασφάλιση της της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στις πόλεις μας και στα χωριά μας.”