Επιδεινώνεται το φαινόμενο φθορών και κλοπών

fotia_sxoleio

Επιδεινώνεται καθημερινά το φαινόμενο κλοπών και φθορών στις δημοτικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας με κύριους στόχους τα σχολεία και τα νεκροταφεία.
Ο Δήμος βόλου επιστράτευσε και την δημοτική αστυνομία μετά τα δέκα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, εν μέσω οικονομικής κρίσης οι σχολικές μονάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών που απέσπασαν υπολογιστές, ηλεκτρονικό υλικό και διάφορα εργαλεία από τις αίθουσες πειραμάτων αλλά και έναν τόνο πετρέλαιο θέρμανσης. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών και έγινε αντιληπτό μόλις επέστρεψαν τα παιδιά στο σχολείο.
Προχθές άγνωστοι μπήκαν στο 2ο Λύκειο Χολαργού και πέταξαν εύφλεκτο υλικό στην γραμματεία με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά σε αρκετή έκταση.
Το ξημέρωμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013 ,μετά από  καταστροφή του συρματοπλέγματος επί της οδού Νεαπόλεως, άγνωστοι εισέβαλλαν στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής και προέβησαν σε αφαίρεση καντηλιών, ανθοδοχείων ,μεταλλικών-μπρούτζινων αντικειμένων  και καταστροφή μαρμάρινων στοιχείων των μνημάτων.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με τεράστιο κόστος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών.
Μια περίεργη διάρρηξη καταγγέλθηκε επίσης στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων, η οποία στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Γρηγορίου Ε’. Άγνωστοι είχαν εισέβαλαν στα γραφεία προσπαθώντας, χωρίς επιτυχία, να διαρρήξουν θωρακισμένο συρτάρι ασφαλείας στο οποίο φυλάσσονται φάκελοι και εγγυητικές επιταγές.
Οι υπάλληλοι που πήγαν το πρωί στην εργασία τους βρήκαν πεταμένους και ανοιγμένους φακέλους καθώς και διάφορα αντικείμενα σκορπισμένα παντού.
Τεράστιο είναι το κόστος που καταγράφουν όλοι οι δήμοι της χώρας. Ειδικά στους δύο παραπάνω στόχους, σχολεία και νεκροταφεία όπως και στα αντλιοστάσια όπου οι ζημιές δεν μπορούν να μείνουν ούτε μέρα χωρίς επανόρθωση.
Οι δημοτικές αρχές ψάχνουν τρόπους φύλαξης καθώς η δαπάνες των κλοπών και των φθορών έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη πια.