Δημιουργική απασχόληση παιδιών και «Σχολείο Σαββάτου» στον Δήμο Πεντέλης

paidakia

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ΜΕΛΙΣΣΙ, είναι μια καθιερωμένη δομή για το Δήμο Πεντέλης τα τελευταία 15 έτη.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΛΙΣΣΙ έχει ως σκοπό του τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και λειτουργεί στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου –Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη, Μελίσσια, καθημερινά από τις 12.00 εως τις 18.00.

Στο ΚΔΑΠ λειτουργούν τμήματα σύμφωνα προς τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες των παιδιών και ανάμεσα στα άλλα προσφέρονται: φύλαξη, μελέτη μαθημάτων και προετοιμασία για την επόμενη μέρα στο σχολείο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, γυμναστική, ζωγραφική, ελεύθερη απασχόληση, κ.λπ..

Επιπρόσθετα προς τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα επαναλειτουργήσει το «Σχολείο Σαββάτου». Θα λειτουργεί κάθε Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Το Μελίσσι» (Σκίαθου 5 & Μπακογιάννη) της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων και θα προσφέρει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, φιλοξενίας και ψυχαγωγίας σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η φιλοξενία και απασχόληση των παιδιών νηπιακής ηλικίας κάθε Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι 3 μ.μ., ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους εργαζομένους γονείς να ασχολούνται απερίσπαστοι με την επιμέλεια των οικογενειακών τους υποθέσεων. Το πρόγραμμα θα εκτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς και θα περιλαμβάνει διδασκαλία ξένων γλωσσών, παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική κι άλλες συναφείς δημιουργικές δράσεις. Στην διάρκειά του προσφέρονται χυμοί και ελαφρά σάντουιτς.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης λειτουργούν σε ανταποδοτική βάση και έχουν κόστος 50 ευρώ μηνιαίως.