Δύο χρόνια φυλακή σε δήμαρχο για νόθευση εγγράφου

xrisanidis_eleftheron

Σε δύο χρονιά φυλακή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας τον τέως δήμαρχο Ελευθερών Χαράλαμπο Χρυσανίδη για νόθευση εγγράφου. Μαζί του κατηγορούμενοι ήταν  και ο πρακτικογράφος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Λιαργκόβας.
Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Νέας Ηρακλίτσας είχαν  υποβάλει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει η διάνοιξη ενός πεζοδρόμου έτσι ώστε να είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων (ασθενοφόρων, Πυροσβεστικής κτλ.) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρά την αντίθετη γνώμη του τότε δημάρχου, το αίτημα έγινε δεκτό  κατά πλειοψηφία. Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε το αίτημά τους, χωρίς να  θέτει κάποιες προϋποθέσεις. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν από το δήμο  να πάρουν απόσπασμα της συγκεκριμένης αποφάσεως. Αφού ταλαιπωρήθηκαν πάρα  πολύ μέχρι τη λήψη του αποσπάσματος, το οποίο τους δόθηκε με καθυστέρηση πέντε  μηνών (!), με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η απόφαση που αναγραφόταν σε αυτό, δεν ήταν  τελικά αυτή που πήρε το Σώμα! Και αυτό διότι στο απόσπασμα αναγραφόταν πως οι  εργασίες της μεταφύτευσης των δέντρων στον επίμαχο πεζόδρομο, θα άρχιζαν μετά την ολοκλήρωση των έργων του αποχετευτικού συστήματος. Τέτοιος όρος, όμως, από το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε είχε τεθεί.
Κατόπιν αυτών, οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στην ποινική δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η προαναφερθείσα απόφαση. Από την τρίωρη διαδικασία, προέκυψε ότι ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος είχε διαπράξει την νόθευση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενός  (1) έτους.