Προσωρινή νίκη του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού για το ΙΚΑ

xidis_vroutsis

Σε έναν αδυσώπητο αγώνα έχουν επιδοθεί οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα για την ανατροπή του σχεδίου Καλλικράτης σε Εφορίες, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Πρωτοδικεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Οι αρμόδιοι υπουργοί φαίνεται ότι δεν μπορούν εύκολα να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των αυθαίρετων και αποσπασματικών συνενώσεων που εκ πρώτης όψεως ακούγεται λογική και συμφέρουσα, όταν όμως κάποιος το ψάξει καλύτερα κατανοεί εύκολα ότι προκαλείται διάλυση και καταστροφή.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δήμαρχοι που τελικά κατορθώνουν να αναστείλουν τον Καλλικράτη των δημόσιων Υπηρεσιών.
Κλασικό παράδειγμα ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Βασίλειος Ξύδης που είναι κατά των δυναμικών κινητοποιήσεων, τακτική που ακολουθούν αρκετοί δήμαρχοι, παρουσιάζεται όμως αρκετά διαβασμένος μπροστά στους Υπουργούς. Συλλέγει στοιχεία, τεκμηριώνει τις θέσεις του και τελικά υποτάσσει τους αρμόδιους.
Πρόσφατα ο κ. Ξύδης ματαίωσε την μετεγκατάσταση της Εφορίας του Χολαργού στην Αγία Παρασκευή. Ενα θέμα που συζητήθηκε πολύ από τα πανελλαδικά ΜΜΕ.
Σήμερα ο κ. Ξύδης παρουσιάστηκε με νέα ανακοίνωση για την ματαίωση της κατάργησης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Χολαργού.
Ο κ. Ξύδης είχε μαζέψει πολύ υλικό το οποίο αποδείκνυε ότι η κατάργηση του ΙΚΑ Χολαργού θα  έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι όφελος.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Ξύδης παρουσιάστηκε στον Υπουργό εργασίας κ. Βρούτση με εναλλακτικές προτάσεις μείωσης του κόστους. Κάτι που τελικά δεν μπόρεσε να αγνοήσει ο Υπουργός. 
Αντίστοιχε περιπτώσεις είχαμε και άλλες, όπου δήμαρχοι πέτυχαν με την συζήτηση αλλά με ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις να προστατεύσουν τελικά τα συμφέροντα των δημοτών τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Παπάγου Χολαργού έχει ως εξής
Το ΙΚΑ παραμένει στο Χολαργό

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από έντονες και επίμονες ενέργειές μας, πετύχαμε την παραμονή επί εξάμηνο τουλάχιστον του ΙΚΑ στο Χολαργό (το οποίο είχε προγραμματιστεί να «κλείσει» στις 15 τρέχοντος μηνός), ώστε να δοθεί η δυνατότητα το όλο θέμα να επανεξεταστεί.

Η παραμονή του ΙΚΑ στο Χολαργό εξασφαλίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε εκ νέου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξύδης σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης έδειξε μεγάλη κατανόηση στο αίτημα του Δήμου μας, όπως αυτό του εξετέθη από το Δήμαρχο, με επιχειρήματα, τεκμηρίωση και προτάσεις και έδωσε λύση σ’ αυτό.

Ως γνωστό το ίδιο αίτημα είχε διατυπωθεί και στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο κατά τη συνάντηση του Δημάρχου μαζί του πριν από τέσσερις (4) μέρες, ο οποίος είχε δεσμευτεί να το επανεξετάσει.

Η Δημοτική Αρχή, εκπροσωπούσα και τους δημότες Παπάγου – Χολαργού, ευχαριστεί τον Υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, γι’ αυτή την απόφασή του και ελπίζει ότι το ΙΚΑ θα παραμείνει τελικά στο Χολαργό, ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι σ’ αυτό. Ευχαριστίες, επίσης, απευθύνει και στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβ. Σπυρόπουλο για τη θετική εκ μέρους του αντιμετώπιση του προβλήματος.