Ξεκινoύν οι αποκριάτικες εκδηλωσεις

apokries

 

 

 

Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, κατασκευές αποκριάτικης μάσκας, αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου αλλά και Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού περιλαμβάνει το φετινό Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 24 του μηνός και ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής: Κυριακή 24/2 πλατεία Παιδικής Στέγης – ώρα 11:00. Εκδήλωση με τη συμμετοχή του τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου και εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα μέλη των ΚΑΠΗ. Σάββατο 2/03 πλατεία Οσίας Ξένης- ώρα 11:00. Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής για κατασκευή αποκριάτικων παιχνιδιών.

Συμμετέχουν τμήματα των παραδοσιακών χορών και το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη Κυριακή 3/03 κεντρική πλατεία Ρέντη. Εργαστήρια ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια- ώρα 11:00 Σάββατο 9/03 Από την πλατεία Κρήνης στην πλατεία Σπάθα.Ομάδες παιδιών από το Χορευτικό ανεβαίνουν πεζή με τη συνοδεία καρναβαλικών αρμάτων έως την πλατεία Σπάθα. Παιιχνίδια για τα παιδιά με φουσκωτά, κλόουν και πολλές δραστηριότητες- ώρα 11:00. Κατασκευές αποκριάτικης μάσκας για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη (Μπιχάκη 15)- ώρα 11:00 .Έναρξη κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Κυριακή 10/03 κεντρική πλατεία Ρέντη.Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού- διαγωνισμός καραόκε- ώρα: 18.00 και αμέσως μετά συναυλία από το εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Δήμου. Το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά. Βάση της επιτροπής, το σπιτάκι του κρυμμένου θησαυρού βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ρέντη. Πριν από τις παιδικές εκδηλώσεις, μικρές ομάδες καρναβαλιστών, με τη συνοδεία αρμάτων, θα ξεσηκώνουν τις γύρω γειτονιές !!!