Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού

sarantis4

 

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία του Δήμου αποφάσισε το Δημοτικό Σύμβούλιου του Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού. Στο Ψήφισμα αναφέρεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου μας. Συγκεκριμένα μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών υπάρχει σε τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Καματερού, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, του 5ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, σε Νηπιαγωγεία της Δ.Κ. Καματερού, σε Τμήματα Κατεύθυνσης του 1ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων και κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Αγίων Αναργύρων. Αποτέλεσμα των κενών αυτών είναι είτε η απώλεια ημερών διδασκαλίας είτε η λειτουργία σχολικών τμημάτων με υπεράριθμους μαθητές, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για το διδακτικό έργο.

Το Δ.Σ. ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση κάλυψη των κενών (όσον υπάρχουν ήδη και όσων δημιουργηθούν στην διάρκεια του διδακτικού έτους) με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε: τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολείων στο Δήμο μας. Λέμε όχι στη σύμπτυξη – κατάργηση σχολείων, όχι στην λειτουργία τμημάτων με υπεράριθμους μαθητές. Ζητάμε διορισμούς εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

Το Δ.Σ. συμπαραστέκεται στους εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολείων του Δήμου μας που με αποφάσεις τους διεκδικούν την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων και αποφασίζει τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στις παραστάσεις διαμαρτυρίας γονέων και εκπαιδευτικών προς το Υπουργείο Παιδείας».