Επιτυχημένη Ημερίδα για την Επιθετικότητα στο Σχολείο από τον Δήμο Ιλίου

Photo3

 

 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιλίου, το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης, το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου και το Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2013 στο Δημαρχείο Ιλίου.

Οι εξαιρετικές εισηγήσεις των εξειδικευμένων επιστημόνων κ. Γιάννη Πανούση Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του
κ. Γιώργου Κουμουνδούρου Κοινωνιολόγου και Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Ιλίου, του
κ. Στέφανου Αλεβίζου Ψυχολόγου και του κ. Κώστα Γιαννόπουλου Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πρόσφεραν πλούσια τροφή για προβληματισμό, δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμες τοποθετήσεις του κοινού και ανταλλαγή ιδεών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημαντική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη σχολική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας το θεμελιώδη ρόλο τους στον τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω σε σοβαρά ζητήματα, όπως οι εντάσεις και η επιθετικότητα στο σχολείο.