Δήλωση Σγουρού για τις πλημμύρες

sgoyrosalimos

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι ένας μεγαλεπήβολος στόχος ιδιαίτερα αυξημένου κόστους, που η Περιφέρεια Αττικής επωμίστηκε πρόσφατα τονίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός μετά τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την πρόσφατη βροχόπτωση. Το συνολικό κόστος της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής ξεπερνά τα 2 Δις Ευρώ. Μόνο για τη διετία 2011-2012 η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε περίπου συνολικά 400 εκατομμύρια Ευρώ, μέσω ιδίων πόρων, αλλά και κοινοτικών πιστώσεων. Την προηγούμενη δεκαετία μόνο η πρώην Νομαρχία Αθηνών είχε διαθέσει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτά όμως όπως φάνηκε και διαπίστωσε και ο κ. Σγουρός «δεν επαρκούν».
Η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι αναφέρει στην δήλωση του ο Περιφερειάρχης, μια σύνθετη δραστηριότητα που προϋποθέτει την ύπαρξη μιας ενιαίας πολιτικής βούλησης για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και ο κ. Σγουρός καταλήγει στην δήλωσή του:
«Φαίνεται όμως ότι για την Κεντρική Διοίκηση τα έργα αυτά δεν αποτελούν εδώ και δεκαετίες προτεραιότητα αφού δεν είναι έργα βιτρίνας, αλλά «αφανή» έργα και άρα ελάχιστα εκμεταλλεύσιμα πολιτικά.