Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλει την ΑΔΕΔΥ για την συνάντηση με Σγουρό

poeota3

Με τον τίτλο «Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν έχει τέλος…» η ΠΟΕ ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έκανε συνομιλητή της τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, που προωθεί το «ξεπούλημα» των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρωτοστατεί στην επιχείρηση εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Συναντήθηκαν, αναφέρει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, για να «αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες με σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας». Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να ισχυρίζονται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πώς ο κ. Γιάννης Σγουρός, που κάνει τα πάντα προκειμένου να «πετάξει» στο δρόμο τους εργαζόμενους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και όχι μόνο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Περιφερειάρχη Αττικής και όσους από την κυβέρνηση τον στηρίζουν είναι να διασφαλισθούν τα επιχειρηματικά και μόνο συμφέροντα. Αυτή είναι η αποστολή του και αυτό θα προσπαθήσει ακόμη και αν απαιτηθεί να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Και η ΠΟΕ ΟΤΑ ρωτάει με την δική της ανακοίνωση:
«Τι ακριβώς προσδοκά λοιπόν το Προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Αττικής; Θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων τα δικαιώματα των εργαζομένων; Ξεχνά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πώς σε κάθε διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έβρισκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ που καλούσε ο κ. Γιάννης Σγουρός με εντολή να χτυπούν αλύπητα κατά των συγκεντρωμένων. Ή μήπως αγνοεί πώς ο κ. Γιάννης Σγουρός είχε ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να ασκηθεί βία κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσπάθησαν να παρακολουθούσαν την  ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας; «

Οι ενέργειες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ. «Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της διαθεσιμότητας-απολύσεων 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα. Θα πρέπει λοιπόν το Προεδρείο της να αποφασίσει με ποιόν είναι. Με τους εργαζόμενους ή με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τα συμφέροντα που αυτοί προωθούν. Διαφορετικά, δυστυχώς, θα έχει αποδείξει πώς ο συνδικαλιστικός κατήφορος έχει ακόμη δρόμο… «

Και καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ:

«Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της 1ης συνάντησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό μπορούμε να συνεισφέρουμε εμπλουτίζοντας το με φωτογραφίες δέκα (10) διμοιριών Μ.Α.Τ. κάθε φορά, που χτυπούν εργαζόμενους και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαφυλαχθεί ή «μονιμότητα» των εργολάβων στον χρυσοφόρο τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Επιπροσθέτως προαναγγέλλουμε τη συμμετοχή μας στην επικείμενη «2η συνάντηση»… μας καλέσουν δεν μας καλέσουν !!!»