Υπερ των δύο ψηφοδελτίων και ο Καλογερόπουλος

kalogeropoulos_pita

Υπέρ των δύο ψηφοδελτίων τάχθηκε δημοσίως ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέροντας συγκεκριμένα «μια παρέμβαση- τομή λοιπόν, για την οποία και προσωπικά έχω μιλήσει με συνέπεια και πείσμα πολλές φορές στο παρελθόν, είναι τα δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ένα για τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και ένα άλλο, κοινό, με τους υποψηφίους όλως των παρατάξεων, ώστε σε αυτό το δεύτερο να μπορεί κάπ0οιος να επιλέξει τους πραγματικά καλύτερους και τους πλέον άξιους. Απ όπου και αν προέρχονται. Στην Αυτοδιοίκηση, άλλωστε, κομματικές σημαίες και ταμπέλες δεν χωρούν. Και εμείς, το έχουμε αποδείξει ότι το εννοούμε.
Ο κ. Καλογερόπουλος από βήματος στην τελετή κοπή της πίτας της παράταξής του στο Αιγάλεω, ζήτησε να ανοίξει άμεσα ο διάλογος αναφέροντας συγκεκριμένα. «Να πάρουμε μπροστά λοιπόν. Από τώρα. Και να μη χάνουμε το κουράγιο μας. Τα χειρότερα, τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω. Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλώς να φύγουμε από τη κρίση. Αλλά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μην ξαναπεράσει η πατρίδα μας στο μέλλον τέτοιες στιγμές. Και επειδή οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και επειδή δεν πρέπει πάλι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή, να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις ή να παρακινήσουμε και να πείσουμε νέους και αξιόλογους ανθρώπους να ασχοληθούν, οι καθοριστικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν από τώρα.

aigaleo_kosmos

Πάμε για αλλαγή εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση

Η δημόσια αυτή παρέμβαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση της Αττικής, δεν είναι μόνο ότι προκάλεσε αίσθηση, αλλά έδωσε και κυβερνητικό στίγμα. Είναι γνωστό στους αυτοδιοικητικούς κύκλους ότι ο κ. Καλογερόπουλος δεν χειραγωγείται και υπηρέτησε με αυτοδιοικητική και υπερκομματική συνέπεια τους θεσμούς και ως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ.  
Στην ίδια ομιλία του άλλωστε ο κ. Καλογερόπουλος επεσήμανε ότι «και αν το Κράτος δεν μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα, που στο μυαλό και στα μάτια εκείνων που ποτέ δε βγήκαν από το γραφείο τους, που ποτέ τους δε σκόνισαν τα παπούτσια τους στις εργατοπεριοχές μας είναι μικρά και καθημερινά, κανένα πρόβλημα δε θα μπορέσουν να λύσουν. Επομένως, δε θα μπορέσουν να λύσουν ούτε και τα μεγάλα, εθνικά προβλήματα».
Ομως πολλοί πιστεύουν ότι η παρέμβαση του κ. Καλογερόπουλου αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης παρέμβασης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη που σε συνέντευξή του τοποθετήθηκε κι αυτός επίσης υπέρ των δύο ψηφοδελτίων.
Ετσι είναι προφανές πια ότι το Υπ. Εσωτερικών ετοιμάζει αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αντιθέτως ο Υπουργός μάλλον έκλεισε το θέμα της παράτασης του χρόνου των εκλογών, αφού με δήλωσή του αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν απασχολεί την Κυβέρνηση όπως είχε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό το myota.gr.