Δήμος Σαρωνικού: Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Κίνηση Σύμπραξης Αγροτικών και Αμπελουργικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Ανατολικής Αττικής

images

 

 

Ο Δήμος Σαρωνικού με την αρ.27/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΜΟΦΩΝΑ συμπαραστέκεται στην Κίνηση Σύμπραξης Αγροτικών και Αμπελουργικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Ανατολικής Αττικής που διεκδικεί 1. Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη (εκτός σχεδίου). 2. Να εξομοιωθούν οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων και να διαμορφωθούν σύμφωνα με ό,τι ισχύει και στις υπόλοιπες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας. 3. Να μειωθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας στα αγροεφόδια. 4. Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αγροτικά καύσιμα καθώς και στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ. 5. Να υπάρξει ισότιμη ένταξη της Αττικής σε όλα τα αναπτυξιακά –επιδοτούμενα προγράμματα όπως συμμετέχουν οι υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας.

Στην Ανακοίνωση αναφέρεται: “Τονίζουμε ότι η πρόθεση φορολόγησης της αγροτικής εκτός σχεδίου γης θα αποδυναμώσει οικονομικά το σύνολο των μικρο-ιδιοκτητών με αποτέλεσμα να μην μπορούν διατηρήσουν την περιουσία τους. Εκτιμάται επίσης ότι η φορολογία για τη μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας είναι αποτρεπτική για την κληροδότησή της. Το αφορολόγητο της αγροτικής γης (εκτός σχεδίου) είναι ένα αίτημα που αφορά όλους μας. Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. του Δήμου Σαρωνικού υιοθετεί όλα τα προαναφερθέντα αιτήματα και τάσσεται στο πλευρό της Σύμπραξης Αγροτικών και Αμπελουγικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων της Αττικής.

Η Κίνηση σύμπραξης με την σειρά της εξεδωσε την ακόλουθη ανκοίνωση: “Συγκέντρωση – ημερίδα ενημέρωσης αλλά και διαμαρτυρίας διοργανώνει η Κίνηση Σύμπραξης Αγροτικών και Αμπελουργικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου (Βασ. Κων/νου 47), με τα ακόλουθα θέματα: Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη (εκτός σχεδίου). Να εξομοιωθούν οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων και να διαμορφωθούν σύμφωνα με ό,τι ισχύει και στις υπόλοιπες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας. Να μειωθεί ο φόρος της προστιθέμενης αξίας στα αγροεφόδια. Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αγροτικά καύσιμα, καθώς και στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ. Να υπάρξει ισότιμη ένταξη της Αττικής σε όλα τα αναπτυξιακά – επιδοτούμενα προγράμματα όπως συμμετέχουν οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Στην κίνηση που αποτελείται μέχρι σήμερα από περισσότερους από 25 συνεταιρισμούς και συλλόγους της Αττικής (Ανατολικής και Δυτικής), με ψηφίσματά τους έχουν συμπαρασταθεί σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής. Σας καλούμε με την παρουσία σας στην παραπάνω συγκέντρωση προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις, αλλά και τα επόμενα μας βήματα ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί για τους αγρότες – ιδιοκτήτες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.”

Την Ανακοίνωση υπέγραψαν: Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου Αγροτικός Σύλλογος Κορωπίου Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Καλυβίων Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαραθώνα Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνα «Σωτήρας» Αναγκαστικός αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μαραθώνα Αναγκαστικός Συνεταιρισμός ή Συνιδιοκτησία Μαρκοπούλου «Μαρκό» Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκοπούλου Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Σπάτων Αρτέμιδας Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιανίας Συνιδιοκτησία Παιανίας Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπάτων Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Νέας Μάκρης Σύλλογος Φίλων Κάμπου Παιανίας