Ισόβια στην φυλακή ο Παπαγεωργόπουλος

papageorgopoulos

Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο. Μαζί στις φυλακές Διαβατών τον ακολουθούν και οι Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης.
Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο.
Εξω πάντως από τα δικαστήρια ένθερμοι υποστηρικτές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου είχαν συγκεντρωθεί και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Μάλιστα ένας από αυτούς φώναξε: «Κράτα γερά δήμαρχε και ο Κολοκοτρώνης φυλακή πήγε»!
Εντωμεταξύ ο πρώην Δήμαρχος χαρακτήρισε πολιτική την καταδίκη του.
Σε ανακοίνωσή του, λίγη ώρα αφότου οδηγήθηκε στη φυλακή, κάνει λόγο για άδικη ποινή, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή χωρίς να του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό για το σκάνδαλο των υπεξαιρέσεων.
Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου που πριν από λίγη ώρα οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών :
«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε.
Θα περιμένω την απόφαση του
Δείτε και το video