Τσουνάμι αποκαλύψεων με επίορκους σε δεκάδες δήμους

grafeia_tilefono

Συλλήψεις και αποκαλύψεις έφερε στο φως η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου αφού η δικαστικές αποφάσεις αλλάξανε τα δεδομένα και τις αντιλήψεις. Στην επιφάνεια βγήκαν οι τυπικές ευθύνες των αιρετών, που όμως δεν μπορούν να ελέγξουν τις πολυπληθείς πολλές φορές υπηρεσίες τους.
Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν τι σημαίνει να βάζεις την υπογραφή σου και τι σημαίνει να έχεις την αρμοδιότητα… βάση του νόμου.
Οπως αποκαλύπτεται όμως, σκάνδαλα ξεσπάνε το ένα πίσω από το άλλο στις εισπρακτικές υπηρεσίες των δήμων. Κυρίως σε Υπηρεσίες ύδρευσης.
Η μηχανογράφηση και η πίεση για έσοδα έφερε περισσότερους ελέγχους και εξακριβώσεις και μαζί και αποκαλύψεις ότι υπάλληλοι υπεράνω πάσης υποψίας είχαν εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα για το σπίτι τους, αφαιρώντας εισπρακτέα ποσά από το Δήμο.
Με τη υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, ανάστατη είναι ομάδα δημάρχων που έβαζαν την υπογραφή τους για ελέγχους, που στην πραγματικότητα δεν έκαναν, αλλά θεωρούσαν τους υπαλλήλους τους υπεράνω πάσης υποψίας.
Ανάλογο περιστατικό είχαμε και στον ΕΣΔΝΑ, όπου δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν για χρηματισμό μετά από μήνυση συναδέλφου τους.