Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δήμους

gkortzidis_diki

Με την πλάτη στον τοίχο αισθάνονται όλο και περισσότερο οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές σε ένα κλίμα που βαραίνει όλο και περισσότερο.
Οι αίθουσες των δικαστηρίων αρχίζουν να γίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνες με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι πολύ αρνητική.
Την εβδομάδα που μας πέρασε η Αντιδήμαρχος της Λυκόβρυσης παραπέμφθηκε για δενδροφύτευση, ενώ ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Γκορτζίδης, για το ότι διεκδίκησε την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Προχθές είχε δύο δικαστήρια την ίδια μέρα.
Σε διπλανή αίθουσα δικαζότανε και η μήνυση που κατέθεσε ο τ. Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, εναντίον του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού κ. Βασίλειου Ξύδη. Οποιος παραβρέθηκε στις αίθουσες, είχε τη δυνατότητα να ακούσει το κοινό να σχολιάζει με τα πιο απαξιωτικά σχόλια για τα όσα έλεγαν οι δήμαρχοι.
Εντωμεταξύ κλίμα τρόμου επικρατεί στις υπηρεσίες των δήμων. Τα συνεχή δημοσιεύματα για παραπομπές, εισαγγελικούς φακέλους και εξονυχιστικούς ελέγχους, έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή διστακτικότητα τους υπαλλήλους και τους προϊστάμενους που αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους.