Επανάληψη δημοσιευμάτων κατά της Αυτοδιοίκησης

tameio2

Νέα επίθεση με τίτλους “Δήμοι-κέντρα διαφθοράς” και “Αποκαλυπτικοί οι έλεγχοι”  δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ισόβια καταδίκη του Παπαγεωργόπουλου και την διαπίστωση ότι η κοινή γνώμη την υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ανακούφιση.
Στα πηγαδάκια της αυτοδιοίκησης έντονος είνα πια ο προβληματισμός ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος να μπει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή θα μάθουν τα λαμόγια ότι στους δήμους νγάζουν πολλά λεφτά και θα γεμίσουν τα ψηφοδέλτια.

Με άρθρο της η “Καθημερινή” διαπιστώνει ότι “ήδη τα πρώτα ευρήματα, που σύντομα θα αποτελέσουν το υλικό δικογραφιών που θα σταλούν στον εισαγγελέα, αποδεικνύουν ότι η διαφθορά είναι σχεδόν καθολικό φαινόμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
Και στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο οι σπατάλες, αλλά και σε εναρμόνιση με το μνημόνιο κια το Οικονομικό Παρατηρητήριο η εφημερίδα σημειώνει ότι “στο πεδίο των εσόδων διαπιστώνεται από τους πρώτους ελέγχους ότι οι πολλοί δεν εισπράττουν, όπως οφείλουν, τέλη από την αξιοποίηση ή την ενοικίαση δημοτικών χώρων σε καταστήματα εστίασης (τραπεζοκαθίσματα), από την αξιοποίηση παραλιών, όπως επίσης τέλη που προβλέπονται για τις επιχειρήσεις λατομείων ή τα ειδικά τέλη από τα νεκροταφεία.
Εντοπίστηκαν ακόμη και δήμοι που δεν εισπράττουν το λεγόμενο ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), καθώς για πολλές ιδιοκτησίες δεν διαθέτουν πλήρη εικόνα! Στο πλαίσιο των ελέγχων του ανωτάτου δικαστηρίου, εντοπίστηκαν επίσης δεκάδες περιπτώσεις δήμων που δεν αξιοποιούν σημαντικά ακίνητα που διαθέτουν, τα οποία αφήνουν να ρημάζουν και πολλά να βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο εγκατάλειψης.
Κι ενώ οι έρευνες του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, πολλοί δημοτικοί άρχοντες του Λεκανοπεδίου ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.
Δέκα βαριές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και είναι πλέον σε στάδιο ανάκρισης στην Αθήνα και μάλιστα για τη διερεύνησή τους ακολουθείται η ειδική διαδικασία του νόμου 4022 του 2011 που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου και προβλέπει ταχύτατους ρυθμούς έρευνας από ειδικούς ανακριτές. Για την έρευνα των οικονομικών σκανδάλων στους ΟΤΑ μόνον για την Αττική, έχει οριστεί ειδικός ανακριτής διαφθοράς, ο κ. Δημ. Λευκός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες χειρίζεται υποθέσεις για διασπάθιση δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ για παράνομες προσλήψεις, δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν παράγει κανένα έργο και έχουν χρηματοδοτηθεί με πολλά εκατ. ευρώ, αναθέσεις με παράνομο τρόπο έργων που εκτελούν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύντομα αναμένεται να κληθούν οι ύπολογοι δημοτικοί άρχοντες σε απολογίες”.