Την Πέμπτη η δίκη για την Δημοτική Επιχείρηση Χολαργού

dim_holmik

Την μήνη των δικαστών και την κοινωνία που διψάει για αίμα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σχεδόν το σύνολο των τέως δημοτικών συμβούλων του Χολαργού αλλά και μέρος ανυποψίαστων πολιτών που δηλώθηκαν ως αναπληρωτές του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Χολαργού την Πέμπτη το πρωί.
Η υπόθεση καταγγελίας της αντιπολίτευσης πριν από τρία χρόνια έχει πάρει περίεργες έως φαιδρές διαστάσεις, αφού ο εισαγγελέας έχει παραπέμψει πλήθος κόσμου που όχι μόνο δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά ούτε καν γνώριζε ότι συμμετείχε στην ΑΔΕΧ.
Η υπόθεση ξεκίνησε από καταγγελία του επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης κ. Πάνου Δεμερτζή ο οποίος με επιστολή του στον εισαγγελέα ζητούσε να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις επειδή η δημοτική αρχή του κ. Νικολάου λειτουργούσε την ΑΔΕΧ χωρίς τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, χωρίς απολογισμούς, χωρίς πρωτόκολλο και χωρίς ταμειακή υπηρεσία όπως ο νόμος ορίζει.
Στην αρχή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στην συνέχεια όμως για άγνωστους λόγους ο εισαγγελέας την ανέσυρε και έστειλε στον εισαγγελέα σχεδόν όποιον βρήκε εγγεγραμμένο στα αρχεία της ΑΔΕΧ, γύρω στα 40 άτομα.
Τώρα μεταξύ των κατηγορουμένων είναι μια μεγάλη ομάδα δημοτικών συμβούλων και του κ. Δεμερτζή όπως και διάφορα λαϊκά αναπληρωματικά μέλη που ποτέ δεν γνώριζαν ότι είχαν προταθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και βέβαια δεν γνωρίζουν ούτε το ελάχιστο για την υπόθεση. Παραπέμπονται δε και δημοτικοί συ΄μβουλοι που κατήγγελλναν την υπόθεση στο δημοτικό συμβούλιο.
Αξιόλογο δεν είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο τ. Δήμαρχος και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πρόεδρος της ΑΔΕΧ κ. Νικολάου, δεν κατηγορήθηκε αρχικά, αλλά παραπέμφθηκαν όλοι οι άλλοι.
Η υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όσοι γνωρίζουν αναρωτιούνται αν οι δικαστικές αρχές και ο εισαγγελέας γνωρίζουν τι κάνουν και βέβαια αν τελικά βγει κανένα λογικό συμπέρασμα από αυτήν την υπόθεση.
Η υπόθεση έρχεται την ίδια στιγμή όπου εξελίσσεται η γνωστή άλλη υπόθεση Παπαγεωργόπουλου ο οποίος είχε παραχωρήσει την αρμοδιότητα των υπογραφών των τιμολογίων και ενταλμάτων σε αντιδήμαρχους οικονομικών οι οποίοι όμως δεν κατηγορήθηκαν για τίποτα ενώ αντίθετα ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς όμως να έχει την αρμοδιότητα των ελέγχων.