Γενικά ομαλά οι παρελάσεις

Υπο δρακόντια μέτρα ασφλείας και με αποκλεισμένο το κοινό σε μεγάλη απόσταση, έγιναν οι περισσότερες παρελάσεις στην Ελλάδα χωρίς να προκληθούν σοβαρά επεισόδια.
Οι περισσότερες παρελάσεις έγιναν ομαλά χωρίς τις εντάσεις και τις οργανωμένες παρουσίες των τελευταίων καιρών.
Πρωτοτυπία φέτος η παρέλαση στις Σκουριές της Χαλκιδικής όπου οι μαθητές παρέλασαν με μπλουζάκια με συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και με μάσκες, ενώ σοβαρά επεισόδια όπως φαίνεται δημιουργήθηκαν στην Ρόδο όπου δημοτικός σύμβουλος μαχαιρώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ξυλοκοπήθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής.
Στην Ρόδο 55χρονη γυναίκα τραυμάτισε με σουγιά, στην κοιλιά και στην πλάτη, τον 60χρονο δημοτικό σύμβουλο Ρόδου, Δημήτρη Καραντζιά, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Ένταση επικράτησε στον χώρο της παρέλασης και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το thestival.gr, μετά το τέλος της παρέλασης πολλά άτομα μπήκαν στο χώρο για να κάνουν τη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας.

Ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης και στον Πύργο όταν ομάδα πολιτών και σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη.

Ομάδα ατόμων κατάφερε και έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στην παρέλαση του Μεσολογγίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο “Αθηνά”
Η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει πριν την εξέδρα των επισήμων, όμως δεν τα κατάφερε.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε στην Πάτρα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Στο μεταξύ φοιτητές έφτασαν στην Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου και εμποδίζονταν από δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς ήθελαν να αναρτήσουν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά».