Πόλεμος μεταξύ οικονομικών υπηρεσιών και τ. Αντιδημάρχων

grafeio

Διένεξη παρατηρείται ανα τους δήμους μεταξύ οικονομικών υπηρεσιών και τέως αντιδημάρχων για τους καταλογισμούς των επιπλέον επιδομάτων που λάμβαναν την δεκαετία του ’90 και του 2000.
Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που έστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο,  σε πολλές οικονομικές υπηρεσίες δήμων, υπολόγιζαν τις αποδοχές των αντιδημάρχων στο 50% επί του συνόλου των αποδοχών των δημάρχων, που σημαίνει μαζί με τα ειδικά επιδόματα για τον πληθυσμό κλπ. Τις επιπλέον αυτές αποδοχές τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο τις καταλογίζει τόσο στους τότε δημάρχους, όσο και στους τότε προσταμενους των οικονομικών υπηρεσιών όπως βέβαια και στους αντιδημάρχους που τις ελάμβαναν.
Δεν είναι λίγοι οι τ. Αντιδήμαρχοι που πιάνονται από αυτήν την παρατήρηση του Ε.Σ. και διεκδικούν να πληρώσουν τους καταλογισμούς αυτοί που τους τις έδιναν και που είχαν υπολογίσει λανθασμένα τα υπερβάλλοντα ποσά που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν τις 10.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν βρίσκονται πια στην ζωή και εκεί σαφώς και θα την πληρώσουν οι τέως δήμαρχοι και οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών.