Εξι μήνες φυλακή για συνδικαλιστική δράση

dikastirio

Τα πράγματα όπως φαίνεται έχουν αγριέψει πολύ και η κρίση μπαίνει πια στην ραχοκοκαλιά των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής συνεννόησης καθώς το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκισης τρεις συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.
Να σημειώσουμε ότι ακόμη και Ποινικός Κώδικας αναγνωρίζει ειδικές διατάξεις σε συνδικαλιστές, ηθοποιούς, δημοσιογράφους που λόγω της επαγγελματικής τους ή άλλης συνεχούς δραστηριότητας μπορεί μερικές φορές από ιδιαίτερο ζήλο να ξεπεράσουν την ενδεδειγμένη συμπεριφορά.
Οπως όμως φαίνεται σε αρκετά δικαστήρια οι δικαστικοί έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες «Εθνικής Σωτήρας» αποκλίνοντας από τις παραδοσιακές μορφές ερμηνείας των νόμων και από το εθιμικό δίκαιο.

Μετά την δικαστική απόφαση οι τρεις συνδικαλιστές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Με τη σημερινή του απόφαση, για την καταδίκη μας σε εξάμηνη φυλάκιση  επειδή «παρευρεθήκαμε» και στηρίξαμε τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας  στο Δήμο Ηρακλείου το 2007 (!!!) το δικαστήριο, επιδιώκει να θέσει τους αγώνες των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα στο απόσπασμα.

Είναι απόφαση σταθμός, ακόμα και για τα δεδομένα μιας δικαιοσύνης που έχει νομιμοποιήσει όλους τους μνημονιακούς Νόμους από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που έπειτα από 2 ώρες ακροαματική διαδικασία χωρίς να προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ή αξιόποινη πράξη,  ούτε καν από τα στοιχεία και όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής (!!!) πήρε αυτή την απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την απόφασή τους οι δικαστές ζήτησαν διακοπή της δίκης για μια ώρα.

Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας παραδέχτηκε πως παρόλο που δεν  προκύπτουν εμφανή στοιχεία (!!!) θεώρησε πως και μόνο η παρουσία μας στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα σαν συνδικαλιστές, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν και έτσι πρότεινε την καταδίκη μας !!!  

Φαίνεται ότι έπρεπε να καθόμαστε στον καναπέ μας μακριά από τον αγώνα αυτών που μας εμπιστεύτηκαν για να είμαστε «νόμιμοι» και «αρεστοί» στην κυβέρνηση,  τον κ. Εισαγγελέα και την Δικαστή.

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι οι δρακόντειοι Νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι για να «κτυπήσει την διαφθορά στο Δημόσιο» όπως λέει,  αλλά για να κτυπήσει όποιον παλεύει και αντιστέκεται. Είναι φανερό πλέον πως η τρικομματική συγκυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικας επιδιώκει με ξεδιάντροπο τρόπο τα δικαστήρια να λειτουργούν με εντολές εκ των άνωθεν σαν τα  στρατοδικεία των δυνάμεων κατοχής και της χούντας για την επιβολή των αντεργατικών τους σχεδίων.

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» της απόλυτης και προληπτικής καταστολής σε οποιονδήποτε αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί, ακόμη και απλώς να συμπαραστέκεται, γίνετε πλέον  οδηγός των αποφάσεων των δικαστηρίων αυτή τη περίοδο.

Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος αν χρειαστεί, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους συναδέλφους μας.

Το ποτάμι της οργής δεν γυρίζει πίσω ότι κι αν κάνουν… η ώρα της ανατροπής τους ζυγώνει.

•    Αδαμόπουλος  Νίκος,  Μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας.
•    Καραγεώργου Βασιλική, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
•    Μαυρουδής  Νίκος,  Συνδικαλιστής  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών.

ΑΘΗΝΑ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013