Οκτώ νέα σχολεία στην Πυλαία

Οκτώ νέα σχολεία σε υλοποίηση παρουσίασε σε πανηγυρικό βέβαια κλίμα ο δήμαρχος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Τα ευχάριστα νέα παρουσιάστηκαν από το Γενικό Γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο και εκπροσώπους του ΔΣ του ΟΣΚ που τον συνόδευαν.
Στο Πανόραμα και την Πυλαία το 3ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος χρηματοδοτείται μέσω ΣΔΙΤ και του προγράμματος Jessica. Το ίδιο ισχύει για το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, αλλά και το 3ο Λύκειο της Πυλαίας. είναι ήδη οριστικά ενταγμένα στο πρόγραμμα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στο Ασβεστοχώρι και στην Εξοχή με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εντάχθηκαν άλλα δύο σχολικά συγκροτήματα στο πρόγραμμα. Στην Πυλαία: Το 3ο Δημοτικό, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δημοπρατήθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα.
Στο Φίλυρο το Λύκειο με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εντάχθηκε επίσης στο ΕΣΠΑ και έχει μπει εργολάβος.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει και στο Ασβεστοχώρι, το σχολείο στα Μπουλουβάνια, που μόλις ολοκληρώθηκε,
Σημειώνουμε το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου ως καλή πρακτική που ο δήμαρχος την απέδωσε στις συντονισμένες ενέργειες, στην οργάνωση αλλά και τον σωστό προγραμματισμό ώστε να ωριμάσουν μια σειρά από μελέτες στο θέμα της σχολικής στέγης.