Τι παίζεται με το ΣΕΕΔ;

Τη δραματική αναφορά της Δρ της Νομικής Αλεξάνδρας Στράτη-Βάντζου, υποψήφιας ελεγκτή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που αναιτιολόγητα και παρά το νόμο έμεινε αναπάντητη από τον μνημονιακό Πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Έγκριτος επιστήμονας με πληθώρα πτυχίων που άπτονται του αντικειμένου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η κα Βάντζου, όχι μόνο δεν επελέγη για τη στελέχωση του ΣΕΕΔΔ, αλλά υπέστη έναν χωρίς προηγούμενο εμπαιγμό.

Όπως η ίδια αποκαλύπτει:

«Από της δημοσιεύσεως της ως άνω προσκλήσεως και εφεξής, υπήρξε μια «αξιοπρόσεκτη καθυστέρηση» στην πρόοδο της όλης διαδικασίας. Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφόρησης του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ελάμβανα συνεχώς την ίδια απάντηση: «θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά»!

Και ενώ η Δρ της Νομικής, εκλήθη τελικά σε συνέντευξη, μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του ΣΕΕΔΔ, στις 4 Μαρτίου 2013, για την επιλογή των υποψηφίων στην Κεντρική Υπηρεσία, η κα Βάντζου ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει Πίνακας Αξιολόγησης, που είναι το πλέον αυτονόητο σε μια αξιοκρατική διαδικασία κρίσης υποψηφίων για κατάληψη θέσεων.

«Προς τι ο εμπαιγμός της συγκεκριμένης Ελληνίδας πολίτη είτε από το ΣΕΕΔΔ, είτε από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης; Θα απαντήσετε επιτέλους στην αναφορά και τις αιτιάσεις της κας Στράτη-Βράντζου όπως κατά το νόμο οφείλετε;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την απουσία του Πίνακα Αξιολόγησης από την ιστοσελίδα του ΣΕΕΔΔ.