Εταιρείες security στα νεκροταφεία

A-nektrotafeio-athinon

Εταιρείες security στα νεκροταφείαΕταιρεία σεκιούριτι πρόκειται να αναλάβει τη φύλαξη στο νεκροταφείο Ζωγράφου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καλλίρης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για συχνές επιθέσεις συμμοριών στο χώρο.

Αναφέροντας κάποιες από τις κλοπές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχουν κλαπεί περίπου 800 καντήλια, ενώ έχει αφαιρεθεί καλώδιο της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα δε όλων αυτών είναι όπως πρόσθεσε, να έχουν αρχίσει οι συγγενείς των νεκρών να ζητούν αποζημιώσεις από το Δήμο. «Ο χώρος σε λίγο θα γίνει ρημαδιό. Χρειάζεται μέτρα φύλαξης δυστυχώς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η νομοθεσία περί προσλήψεων δεν επιτρέπει την διάθεση δημοτικών υπαλλήλων φυλάκων.
Τον περασμένο μήνα είχαμε την κλοπή πάνω από 1.000 καντηλιών στο νεκροταφείο Παπάγου και Χολαργού. Είχαν προηγηθεί η κλοπή και οι καταστροφές στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.
Οι δήμοι καταγράφουν καθημερινές κλοπές, βανδαλισμούς και τελικά ένα τεράστιο κόστος που σε ετήσια βάση ξεπερνάει κατά πολύ την ανάθεση σε μια εταιρεία security. Μπορεί η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες να θεωρείται ταμπού, όμως οι δημοτικές αρχές δείχνουν να έχουν φτάσει στα όρια της ανοχής καθώς η πολιτική ζημιά που προκαλείται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που δεν παρέχονται λόγω έλλειψη οικονομικών θεωρείται πια πολύ μεγάλη.