Σημαντικός ο περιφερειακός τομέας στην Ευρωπαική Ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, παρευρέθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις εργασίες της 100ής Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες. Με την παρουσία του στη Σύνοδο, ο κ. Schulz, θέλησε να αναδείξει και να επισημάνει το γεγονός πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι άλλωστε, καλούνται να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προχωρώντας σε πολλά έργα, τα οποία και θα αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Kατά την είσοδό του στο χώρο της Συνόδου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών, Ramon Luis Valcarcel Siso, καθώς και με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης κ.κ. Απόστολο Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Schulz αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στη μάχη που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, όπως τόνισε, ήδη είναι ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στη φωτογραφία: ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, ο πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών κ. Ramon Luis Valcarcel Siso, οι Περιφερειάρχες Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας και Κρήτης κ. Αρναουτάκης.