Είκοσι χρόνια δημοτικής επιτυχίας λερώνονται στην Βοστώνη

Είκοσι μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν θα ξαναδιεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, ο άνθρωπος που μείωσε δραματικά την εγκληματικότητα στην Βοστώνη, ο Δήμαρχος Thomas Menino, ο μακροβιότερος δήμαρχος στην ιστορία της Βοστώνη,
είδε την τρομοκρατία να επανέρχεται στην Αμερική  από την πόλη του.

Ο κ. Menino, 70 ετών σήμερα πρωτοεκλέχτηκε το 1983 δήμαρχος Βοστώνης και
παραμένει ακόμη δημοφιλής αφού η εικοσαετία του σημαδεύτηκε από μια τεράστια οικονομική ανάκαμψη, μια σημαντική  εμπορική άνθιση των κτιρίων και των κατοικιών, τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπων που κινούνται προς στη Βοστώνη και όλα αυτά από την εφαρμογή της καινοτόμου οικονομίας, με έμφαση στην ελκυστική για τους επιχειρηματίες, τεχνολογία start-ups.

Αυτό όμως που πιστώνεται μεταξύ των ψηφοφόρων ο κ. Menino είναι η τεράστια αλλαγή που έφερε στις συνθήκες και την αίσθηση ασφάλειας στην Βοστώνη αφού ανέβασε κατά πολύ το μέσο βιωτικό επίπεδο. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 80% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη γι αυτόν.

Και στις 28 Μαρτίου ο κ. Μενίνο μετά την έξοδο του από το Νοσοκομείο ύστερα από ένα συμβάν αδιαθεσίας, ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα ξανασυμμετάσχει στις επόμενες εκλογές του Μαίου.

Ομως οι δύο χθεσινές εκρήξεις τρομοκρατίας όπως χαρακτηρίστηκαν διαλύουν στην κυριολεξία την υστεροφημία του, αφού τα ΜΜΕ τις χαρακτήρισαν ως την επαναφορά της τρομοκρατίας στην Αμερική μετά το 2001. Για τον κ. Μενίνο ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελε να ακούσει λίγο πριν εγκαταλείψει την θέση του.