Επιστημονικό συμπόσιο Προπονητής – παιδαγωγός

Πτυχιούχοι ΑΕΙ, Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Πτυχιούχοι Σχολών Προπονητών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Απόφοιτοι Προπονητικής ΙΕΚ και Κολεγίων, αποτελούν το δυναμικό των διδασκόντων και των γυμναστών, σε Σχολεία, Γυμναστήρια, Αθλητικά Σωματεία και Χώρους Άθλησης και Αναψυχής.
Όλοι αποτελούν μέλη της αθλητικής οικογένειας και έχουν ένα σημαντικό ρόλο και μια εξίσου μεγάλη ευθύνη απέναντι στους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στον αθλητισμό για τη βελτίωση ή τη διατήρηση της υγείας τους, για επικοινωνία, για εκτόνωση και χαρά, καθώς και για υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις.
Η κατάρτιση των διδασκόντων διαφέρει ως προς τη διάρκεια και το περιεχόμενο, αλλά και ως προς τις επαγγελματικές δυνατότητες που έχουν ως πτυχιούχοι Προπονητές.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, σε μια προσπάθεια καταγραφής των δεδομένων που ισχύουν σήμερα, καθώς και κατάθεσης προτάσεων με σκοπό τη βελτίωση και την ανάπτυξη του αθλητισμού, διοργανώνουν επιστημονικό συμπόσιο με θέμα:

«Προπονητής – παιδαγωγός»: Ένας πολυσύνθετος ρόλος στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι»

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30
στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά (Φίλωνος 29).

Εισηγητές στην εκδήλωση είναι οι: Γιώργος Σιγάλας: Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης (5η θέση, Ατλάντα 1996) – Πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, Ξένια Αργειτάκη: Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Βασίλης Κολύβας: Τεχνικός Σύμβουλος Παραολυμπιακής Επιτροπής, Προπονητής Αθλητών με αναπηρία, Παντελής Νικολαΐδης: Δ/ντής ΙΕΚ Ιπποκράτειος – Πρόεδρος Εκπαιδευτών ιδιωτικών ΙΕΚ, Ιωάννα Χρήστου: Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας (8η θέση, Αθήνα2004), Δώρος Κλεοβούλου: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γεν. Γραμματέας Σ.Ι.Γ.Α., Αναστασία Σταθοπούλου: Παιδοψυχίατρος.
Θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης ξιφασκίας σε αμαξίδιο μεταξύ Βασιλικής Βουγιούκα, Ολυμπιονίκη (5η θέση, Λονδίνο 2012) και του Γεράσιμου Πυλαρινού, Παραολυμπιονίκη (5η θέση, Λονδίνο 2012).