Απονεμήθηκαν στα σχολεία τα βραβεία ECOMOBILITY 2012-2013

Η καλύτερη εργασία και τα δημιουργικά βραβεία της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13, ανακοινώθηκαν  σε μία ειδική εκδήλωση, εορταστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι.
Προσκεκλημένοι ήτανι όλοι οι μαθητές από τις ομάδες που έλαβαν μέρος, οι οποίες ταξίδεψαν από όλη τη χώρα για να συμμετέχουν στη γιορτή τους, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπρόσωποι των Υπουργείων και της Πολιτείας, της Επιστήμης, των Μέσων Ενημέρωσης, των Επιχειρήσεων και Ενεργοί Πολίτες.
Στη διάρκεια της τελετής έγινε και η επιβράβευση όλων των Φορέων που συνεργάσθηκαν στην υλοποίηση της Εκστρατείας, καθώς και των Χορηγών και Υποστηρικτών.
Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής θα συμμετέχουν στην Αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο, όπου θα φιλοξενηθούν  από την Ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να έχουν συναντήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου ενημερώνονται για τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της Ευρώπης.
Οι τέσσερις Ομάδες των μαθητών με τς καλύτερες δημιουργίες, θα φιλοξενηθούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στο ECOCAMP, την περιβαλλοντική κατασκήνωση πυο διοργανώνει το ECOCITY στα Καλάβρυτα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-13
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ECOMOBILITY 2012-13 : Η ομάδα από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ECOMOBILITY 2012-13
ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ       
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ : 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ    
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ : 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ   

Η Eκστρατεία ECOMOBILITY 2012-2013
Η Εκστρατεία διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Στόχος της εκστρατείας είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης, η ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμός στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.
Με τις εργασίες τους, οι ομάδες των μαθητών από όλη την χώρα, καλούνται να αναδείξουν τις Πράσινες Μετακινήσεις, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να παρουσιάσουν προτάσεις για την αλλαγή συνθηκών και τη στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις.
Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την λειτουργία των πόλεων.
Σε δεύτερο επίπεδο, η Εκστρατεία, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την απαξίωση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από:
•    Την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων
•    Την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις
•    Την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης