Σκίτσα και κομικς για την κρίση

Η «οικονομική κρίση και της επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία», είναι  το θέμα του 1ου Φεστιβάλ Σκίτσου-Κόμικ και Γελοιογραφίας που διοργανώνει από τις 20 έως τις 30 Απριλίου 2013, ο Δήμος Καλαμαριάς.
Η αυλαία του άνοιξε  το Σάββατο 20 Απριλίου στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.
Συμμετέχουν το μουσικό συγκρότημα «ΑΠΕΡΙΤΟ», η Παιδική Χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής, η Παιδική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά και  η Σχολή Σκίτσου -Comics του Δήμου και η Ομάδα  Σκίτσου – Comics της ΧΑΝ Καλαμαριάς.
Οι μαθητές των δύο σχολών   θα δημιουργούν έργα τα οποία θα προβάλλονται ταυτόχρονα σε γιγαντοοθόνη, ώστε να μπορεί να τα βλέπει το κοινό.
Το εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ που ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις συνολικά 88 καλλιτεχνών, περιλαμβάνει έκθεση έργων με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα , από δημιουργούς με ειδίκευση στο κόμικς  και στη γελοιογραφία, με ή χωρίς κείμενο και τα έργα τους θα παρουσιαστούν σε δύο εκθέσεις:
Στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo η Ιστορικός Τέχνης, Λήδα Καζαντζάκη θα μιλήσει για την «Κρίση», σε ότι αγγίζει την Τέχνη και θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ   το βράδυ, στον ίδιο χώρο,  θα γίνουν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης.
Δεκαοχτώ καλλιτέχνες που συμμετέχουν με περίπου 80 έργα τους, δίνουν χρώμα και μορφή στη σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως την βιώνουν.
Η έκθεση,  θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις  6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ,   το Σάββατο θα λειτουργεί το πρωί  11.00 -13:00 και το απόγευμα 6.00 – 10.00, ενώ την Κυριακή 12:30 -14:00 μ.μ και 17:00-22:00μ.μ.
Τη  Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, θα εγκαινιαστεί στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, η δεύτερη έκθεση έργων νέων δημιουργών.  Σε αυτήν συμμετέχουν 70 καλλιτέχνες και εκθέτουν  περίπου  120 έργα.  Ώρες λειτουργίας, κάθε μέρα από τις 6.00 έως τις  10.00 το βράδυ.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες των καλλιτεχνών,  οι οποίοι με το πενάκι και τις σχεδιαστικές ικανότητές τους, θα αποκαλύψουν και θα μεταφέρουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τις δυσκολίες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, οι οποίες  απορρέουν από  τα προβλήματα της κρίσης.