Ειδικά καθεστώτα για τις μεγάλες επενδύσεις στους δήμους

elliniko7

Διαμαρτυρία Σαράντη για την απομάκρυνση Ορφανού από το Ελληνικό.
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Νίκος Σαράντης για την απομάκρυνση του Δημάρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού, εκπροσώπου της ΠΕΔ Αττικής,  από το Δ.Σ. της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.». Η Αυτοδιοίκηση λέει ο κ. Σαράντης μένει έτσι χωρίς εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της εταιρείας σε μια περίοδο κρίσιμων επιλογών. Η φωνή της Αυτοδιοίκησης, η φωνή των κατοίκων της περιοχής, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται κατά τη λήψη αποφάσεων που θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο τέλος της επιστολής του ο κ Σαράντης ζητάει την ανάκληση της απόφασης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.» και δηλώνει τη συμπαράσταση του στον  Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό και τις προσπάθειες του για την προάσπιση της περιοχής.

Εντωμεταξύ αρνητική ήταν και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίησης της Αττικής στην  ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος Σπάτων για την απαλλαγή που έχει εξασφαλίσει η διαχειρίστρια εταιρεία του Ελ. Βενιζέλος από την καταβολή δημοτικών τελών. Σύμφωνα με το ειδικό νομικό πλαίσιο που υπάρχει το αεροδρόμιο διαχειρίζεται μόνο του τα σκουπίδια του και δεν ελέγχεται, ούτε είναι υποχρεωμένο να καταβάλει δημοτικά τέλη.