Εξ’ ακοής θα απολύονται

ergazomenoi3

Πανικός και πλήρες πάγωμα επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες καθώς οι δημοτικές αρχές εκλύθηκαν να ενημερώσουν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα ονόματα των υπαλλήλων τους για τα οποία “έχει ασκηθεί ποινική δίωξη” και μάλιστα εμπιστευτικά.
Η αόριστη αυτή ερώτηση έχει πανικοβάλει όλους τους υπαλλήλους που κατά τυχαίο τρόπο το έμαθαν διότι η φράση “έχει ασκηθεί ποινική δίωξη” εμπεριέχει και ιδιωτικές υποθέσεις αλλά και άλλες που έχουν δημιουργηθεί υπέρ των δήμων.
Στην Ρόδο ήδη απολύθηκε νηπιαγωγός που είχε μηνυθεί για εντελώς ιδιωτική της υπόθεση από ιδιώτη η οποία αφορούσε την αγορά κατοικίας.
Σε άλλους δήμους δηλώθηκαν ονόματα υπαλλήλων που είχαν καταθέσει σε δικαστήρια υπερασπιζόμενοι τους δήμους τους εναντίον ιδιωτών οι οποίοι στην συνέχεια κατέθεσαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αρκεί να γνωρίζει κανείς τι σημαίνει ποινική δίωξη για να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Και βέβαια δεν μιλάμε για τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά απλά για πληροφορίες “εξ’ ακοής”.
Οι φόβοι των υπαλλήλων είναι ότι δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια αν δεν βρουν τον ποθητό αριθμό των 15.000 υπαλλήλων, αλλά θα προχωρήσουν σε απολύσεις, χωρίς δικαιολογία μόνο και μόνο επειδή θα έχουν συγκεκριμένες λίστες στα χέρια τους.