Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

voithiaspiti

Με κεντρικό αίτημα τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι μέσω συγχρηματοδότησης, διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.

Σε έκτακτη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου τους χθες  8/5/2013 αποφασίστηκε η υλοποίηση σειράς κινητοποιήσεων.

 Στην έκτακτη συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού παρόντες ήταν τα σωματεία: Αττικής, Μαγνησίας, Σερρών, Λευκάδας, Βοιωτίας, Ευριτανίας-Φθιώτιδας,  Φωκίδας και Ευβοίας.

 Της συνάντησης είχαν  προηγηθεί επαφές με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών και της κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι για το μήνα  Μάιο έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

– Προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 30/5/2013 ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που  θα γίνει στα Ιωάννινα και ταυτόχρονη μετάβαση και συμμετοχή των μελών του πανελλήνιου συντονιστικού καθώς και όσων εργαζομένων απ” όλη την Ελλάδα δύναται να παρίστανται.

– Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΕΣΠΑ και τη Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας για επανεξέταση της δυνατότητας συνέχισης του ΒΣΣ μέσω συχγρηματοδότησης.

– Αποστολή κειμένου προς όλους του Δημάρχους της χώρας εν όψει συνεδρίου της ΚΕΔΕ.