Αξιοκρατία το στίγμα του Μητσοτάκη

mitsotakis

Αξιοκρατία και απόσειση του στίγματος του μικρού κράτους ήταν το στίγμα που επανειλημμένως έδωσε στην ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο νέος Υπουργός κ. Κυρικάος Μητσοτάκης. «Η αξιοκρατία είπε, είναι η μαγική λέξη, η οποία επανειλημμένως λείπει από το λεξιλόγιο της ελληνικής πολιτικής». «Ένα κράτος το οποίο θα διευκολύνει, ένα κράτος το οποίο να μην βάζει γραφειοκρατικά εμπόδια, ένα κράτος που μέσα από “βαριές” γραφειοκρατικές δομές  να μην ενθαρρύνει τελικά τη διαφθορά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι  «η Κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τη δυνατότητά της να κάνει μία δημιουργική υπέρβαση των Μνημονιακών πολιτικών, καθώς οι σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν, γίνονται και θα γίνονται, όπως η μείωση του όγκου των διοικητικών μονάδων, η αξιολόγηση και η κινητικότητα, είναι υποχρεώσεις που πρώτοι εμείς θα έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει».
Ακόμη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι το συνολικό έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι μεμονωμένο, αλλά απαιτείται συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία. Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη λήψη αποφάσεων, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες μπορεί να φαντάζουν δύσκολες, αλλά αν εξηγηθούν σωστά και αν διέπονται από έναν βασικό κανόνα δικαιοσύνης πιστεύω ότι θα βρουν τη στήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».
Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «προτίθεμαι να διοικήσω το υπουργείο με τα άξια στελέχη του και όχι με τους μετακλητούς υπαλλήλους που από το νόμο έχω τη δυνατότητα να προσλάβω».
Βέβαια να σημειώσουμε ότι ως πρώτο δείγμα γραφής ο κ. Μητσοτάης κάλεσε κατά την τελετή παραλαβής τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ και όχι αυτούς του Υπουργείου Εσωτερικών προφανώς διότι δούλεψε με τους μετακλητούς και όχι μ τους ανθρώπους του Υπουργείου.