Φιλελεύθερος στο διοικητικής μεταρρύθμισης:

mitsotakis

Ενα μεγάλο ερωτηματικό και μια έντονη ανησυχία μπαίνει στους κόλπους του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της μείωσης του δημόσιου τομέα και της συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών. Στο παρελθόντος έχει εκφραστεί κατηγορηματικά υπέρ των απολύσεων.
Βρίσκεται δηλαδή στον πολτικό αντίποδα του προκατόχου του κ. Μανιτάκη.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι λοιπόν αν ο κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τα πιστεύω του αφήνοντας εκατντάδες υπηρεσίες αδιοίκητες ή θα μπει στον αγώνα και στην διαδικασία αξιολόγησης των υπηρεσιών και μεταθέσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Στο πρώτο ενδεχόμενο και υπό την πίεση της Τρόικας είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρώτος στόχος θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οποία επίσης δεν έχει καμία σχέση και εμπειρία ο κ. Μητσοτάκης.
Πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει το προφίλ του νέου πολιτικού που κάνει πράξη τα πιστεύω του ανεξάρτητα πολιτικού κόστους. Ασχετα αν οι απόψεις του θα οδηγήσουν σε λύση ή όχι, ο κίνδυνος να δείξε ένα πολύ σκληρό προφίλ είναι τεράστιος. Η διάλυση του δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης ίσως βρίσκεται προ των πηλών πράγμα το οποίο ο κ. Μητσοτάκη δεν το θεωρεί καθόλου αρνητικό ενδεχόμενο.