27 Αυγούστου η μεταφορά μαθητών

metafor_amathiton

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη  Αττικής και Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Γιάννη Σγουρού, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι:

«Ήδη έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς η σχετική τροπολογία και βρίσκεται από τις 14 Αυγούστου του 2013 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την απαραίτητη ειδική έκθεση. Αναμένεται να ψηφισθεί στις 27 Αυγούστου του 2013 οπότε συζητείται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» 

Σημειώνεται ότι επειδή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την  «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ 1449 Β΄/14-6-2013)  βγήκε στις 11 Ιουλίου του 2013 ,σε συνδυασμό με την απαγόρευση διενέργειας διαγωνισμών από 5 έως 20 Αυγούστου, δεν ήταν δυνατή η τήρηση από τις Περιφέρειες της προθεσμίας των 30 ημερών για προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για το μέρος των μαθητών, που θα μεταφερθούν με δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών.»