Σήμερα η λίστα των 3.000 δημ. Αστυνόμων

dimotiki astynmik

Και σήμερα ίσως αναμένεται να δημοσιευτεί η λίστα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων των υπουργείων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 3.000 δημοτικοί αστυνόμοι. Η λίστα θα οριστηκοποιηθεί στο κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις

Θυμίζουμε ότι, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ετσι θα ολοκληρωθεί ο πρώτη φάση της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων και τον Οκτώβριο αναμένεται η δεύτερη φάση ισάρριθμων υπαλλήλων.

Εντωμετάξυ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «Η κάλυψη, ενδεχόμενων κενών, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν ως συνέπεια της επίσπευσης των διαδικασιών».