Οχι της ΚΕΔΕ στην μείωση του voucher

kede ds2

Παρά τις κάποιες διαφωνίες το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην συναινέσει στην μείωση του voucher για την επιδότηση των παιδιών των παιδικών σταθμών με το πρόγραμμα Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής.
Ο εισηγητής του θέματος δήμαρχος Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης μίλησε για οριακή βιωσιμότητα των Παιδικών Σταθμών ενώ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αλλαγή των συμβάσεων με τις δομές που προσφέρθηκαν θα τινάξουν το πρόγραμμα στον αέρα.
Ετσι η απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητάει  την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το έτος 2013-2014.
Στην απόφαση της η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πόροι που είχαν εξασφαλιστεί δεν επαρκούσαν με συνέπεια να μείνουν εκτός δομών 14.000 παιδιά. Η αρχική χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ επαρκούσε για την κάλυψη μόνον 56.977 θέσεων. Μετά την απόφαση της υφυπουργού Ε. Χριστοφιλοπούλου με την οποία εξασφαλιστήκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδίων που δεν εντάσσονται. Μετά τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνεται η θέση της ΚΕΔΕ ότι υπάρχουν αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από άλλους κωδικούς. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμφώνησε να καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης των υπολοίπων χρημάτων προκειμένου να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Επιπλέον με την απόφασή της η ΚΕΔΕ διεκδικεί να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σύνολο των δημοτικών δομών.