O Δενεδιας παίρνει προβάδισμα

Αν και είναι πολύ νωρίς ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να παίρνει το προβάδισμα του χρίσματος της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας μετά την επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τον Ηλία Κασιδιάρη.
Οι εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρά που σχεδόν όλες συγκλίνουν, ακολουθούν την αντίληψη ότι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει παρελθόν και δράση ακροδεξιά και σύγκρουσης με το μεταναστευτικό πρόβλημα για να ανακόψει τον κίνδυνο να περάσει η Χρυσή Αυγή στο δεύτερο γύρο. Με ένα τέτοιο πρόσωπο είναι σίγουρο ότι ο υποψήφιος της Ν.Δ. θα έχει στον δεύτερο αντίπαλο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η νίκη θα είναι κάτι παραπάνω από ορατή.
Η κα Κεφαλογιάννη με αυτά τα δεδομένα αποκλείεται εκ προοιμίου, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μάκης Βορίδης δεν θέλει να μπει σε μια τέτοια μάχη με την Χρυσή Αυγή πρώτον διότι στο παρελθόν έχει πει πολλά επί του θέματος και δεύτερον επιθυμεί να φτιάξει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ για άλλα αξιώματα.
Ο κ. Δένδιας από την άλλη έχει ως υπουργός δημόσιας τάξης, ένα καλό απολογισμό στο μεταναστευτικό.

Εντωμεταξύ αν και στο ΠΑΣΟΚ δεν ανοίγει κουβέντα για το θέμα των δημοτικών εκλογών διότι είναι ένα θέμα που μόνο με το γόρδιο δεσμό μπορεί να συγκριθεί, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο του μηχανισμού του με ελάχιστες ελπίδες να επιβιώσει, καθημερινά ισχυροποιείται η σκέψη να γίνει ανταλλαγή με την Νέα Δημοκρατία αντί του δήμου της Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής όπου θα υποστηριχθεί και από τα δύο κόμματα ο Γιάννης Σγουρός.

Στην πρόταση αυτή βέβαια υπάρχουν τεράστιες αντιρρήσεις καθώς από τη μία οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ με δυσκολία θα μπορέσουν να στηρίξουν τον κ. Δένδια και οι διαφυγές προς το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Από την άλλη οι της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύουν ότι ο κ. Σγουρός μπορεί να φέρει την νίκη, ειδικά αν όπως ακούγεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει τον αντιμνημονιακό κ. Δημαρά που θα τραβήξει ένα σοβαρό κομμάτι και των νυν ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως και σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Τσίπρα στην Εκτελεστική Επιτροπή, το κόμμα ετοιμάζεται να επιλέξει προβεβλημένα στελέχη του, κομματικής καθαρότητας μετατρέποντας τις δημοτικές εκλογές σε απολύτως κομματικές. Στα άλλα κόμματα εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις επιλογές ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο λάθος και να διασώσει και τους νυν δημάρχους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα γίνει στις 18 Μαίου και οι ευρωεκλογές θα γίνουν στις 25, μαζί δηλαδή με τον δεύτερο γύρο. Ετσι ο πρώτος γύρος θα αποτελέσει και μια προετοιμασία της κοινής γνώμης για τις ευρωεκλογές.