Οι πρώτοι δήμαρχοι είναι κομματικοί

Μπορεί στην δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύεται στο  ΒΗΜΑ της Κυριακής οι πολίτες να δηλώνουν ότι θέλουν δημάρχους, νέους, μη κομματικούς και που να μην έχουν ασχοληθεί με τα δημοτικά δρώμενα, επί της ουσίας όμως επιλέγουν τους παλιούς, γνώστες, έμπειρους, δοκιμασμένους αλλά αλώβητους.

Στην δημοσκόπηση ποσοστά μαμούθ δημοφιλίας λαμβάνουν:
Πρώτος ο κ. Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας Αγίου Ιωάννου Ρέντη με 76,9%. Ενας πολύ παλιός και έμπειρος δήμαρχος, έντονα κομματικός, εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στην ΚΕΔΕ, και από τους γνωστότερους πρωταγωνιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δεύτερος ο κ. Χατζηδάκης με 76,7%. Επίσης πολύ έντονα κομματικός, ακολούθησε και την Ντόρα Μπακογιάννη στο νέο κόμμα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, καθόλου νέος στα δημοτικά δρώμενα αλλά με πολύ πλούσιο έργο.
Τρίτος με ποσοστά 73,8% ο Νίκος Ζενέτος στο Ιλιον. Επίσης πολύ παλιός και πολύ κομματικός. Επαιζε πολύ δυνατά στην κούρσα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για την ΠΕΔ Αττικής. Κι αυτός είναι από τους δημάρχους πού έχουν πολύ πλούσιο έργο και βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία των πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης.
Σίμος Δανιηλίδης δήμαρχος Συκεών με ποσοστό 65.9%. Από τα βασικά στελέχη του τομέα αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, επίσης πολύ παλιός στην αυτοδιοίκηση και πάρα πολύ έμπειρος.
Και στην πέμπτη θέση ο Νίκος Σαράντης δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού με ποσοστό 65,3%. Πιο κομματικός δεν γίνεται. Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Πάρα πολύ παλιός και έμπειρος.

Μπορεί οι πολίτες να απαντάνε αορίστως ότι θέλουν νέους μη κομματικούς και ξένους προς τα δημοτικά δρώμενα, αλλά όταν μπαίνουν στην αξιολόγηση των προσώπων κάθε άλλο παρά αυτά είναι τα κριτήριά τους.

Το έργο, η δοκιμασμένη προσωπικότητα, οι γνώσεις και η κατάρτιση που τα έχουν στο μέγιστο βαθμό οι παραπάνω δήμαρχοι, είναι τελικά τα βασικά κριτήρια επιλογής προσώπου των πολιτών.

Από την άλλη βέβαια επιβεβαιώνεται στο μέγιστο βαθμό το ότι δεν υπάρχουν πια κομματικές βάσεις. Τα ποσοστά μαμούθ των παραπάνω δημάρχων δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κομματικής βάσης αντίπαλων κομμάτων, τους επιλέγει ως θετικές παρουσίες στον δήμο και θα τους ψηφίσει χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.